![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| aardappelpannenkoekjes, 4 p., Tjechië ![]() 1 k aardappels 2 eieren 100 ml melk 4 à 5 el tarwebloem 1 tl zout 1 tl majoraan 2 tenen knoflook, geperst olie voor het bakken optioneel: 1/2 à 1 tl karweizaad 1/2 tl paprikapoeder Bereiding Schil de aardappels en rasp ze. Druk het nat zoveel mogelijk uit de aardappelrasp. Doe de rasp, de eieren, de melk, de majoraan, knoflook, zout, peper en eventueel karweizaad en paprikapoeder in een kom en klop ze tot een beslag. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe jet beslag zo dik is dat het aan de lepel blijft hangen. Zet daarna het beslag in de koelkast en laat het een uurtje rusten.j Verhit wat olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur meerdere pannenkoekjes tegelijk in. Schep voor ieder pannenkoekje 1 flinke eetlepel beslag in de pan en vorm er een platte schijf van. Bak beide kanten goudbruin. Giet voor een nieuw ronde steeds een beetje olie in de pan. Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven tot al het beslag verwerkt is. Je kunt bramborak als een op zichzelf staand gerecht én als een bijgerecht serveren. Als bijgerecht worden de pannenkoekjes gewoonlijk een stuk kleiner gebakken (ca 10 centimeter doorsnee). Het beslag wordt ook gebruikt als tempura voor schnitzels.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|