R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BRAMBORÁK
aardappelpannenkoekjes, 4 p., Tjechië





1 k aardappels
2 eieren
100 ml melk
4 à 5 el tarwebloem
1 tl zout
1 tl majoraan
2 tenen knoflook, geperst
olie voor het bakken

optioneel:
1/2 à 1 tl karweizaad
1/2 tl paprikapoeder


Bereiding


Schil de aardappels en rasp ze.
Druk het nat zoveel mogelijk uit de aardappelrasp.

Doe de rasp, de eieren, de melk, de majoraan, knoflook, zout, peper en eventueel karweizaad en paprikapoeder in een kom en klop ze tot een beslag.
Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe jet beslag zo dik is dat het aan de lepel blijft hangen. Zet daarna het beslag in de koelkast en laat het een uurtje rusten.j

Verhit wat olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur meerdere pannenkoekjes tegelijk in. Schep voor ieder pannenkoekje 1 flinke eetlepel beslag in de pan en vorm er een platte schijf van. Bak beide kanten goudbruin.

Giet voor een nieuw ronde steeds een beetje olie in de pan.
Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven tot al het beslag verwerkt is.


Info


Je kunt bramborak als een op zichzelf staand gerecht én als een bijgerecht serveren. Als bijgerecht worden de pannenkoekjes gewoonlijk een stuk kleiner gebakken (ca 10 centimeter doorsnee).

Het beslag wordt ook gebruikt als tempura voor schnitzels.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________