R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hertenstoofpot, 6 p., Engeland 900 g hertenstoofvlees, in blokjes een paar takjes verse tijm 225 g schijfjes bacon of pancetta, in reepjes 20 g gedroogde porcini (eekhorentjesbrood) 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 1 opgehoopte el patentbloem 2 blaadjes laurier zout en versgemalen zwarte peper 200 g gekookte en gepelde tamme kastanjes 5 1/2 dl madeira 2 uien, in stukjes/reepjes 175 g kastanjechampignons Bereiding Verhit 1 el olijfolie in een casserole (braadpan met deksel) en bak er de stukjes ui in tot ze licht gebruind en aan de randen gekarameliseerd zijn (ca 6 minuten). Voeg de knoflook toe en bak die een minuut mee. Schep met een schuimspaan het uien-knoflookmengsel op een bord en doe de reepjes bacon of pancetta in de pan. Bak ze goudbruin en schep ze ook op het bord. Doe de tweede eetlepel olijfolie in de pan en bruin er - nog steeds op hoge temperatuur- de blokjes vlees in. Doe dat in gedeelten zodat het vlees bakt en niet stoomt. Schep de aangebakken stukken vlees bij de uien op het bord. Doe de verse paddenstoelen in de pan en bak ze een paar minuten. Doe vervolgens de ingrediënten op het bord terug in de pan en voeg de bloem en zout en peper toe. Roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn en de bloem is opgenomen. Voeg geleidelijk de madeira toe en als die op temperatuur gekomen is de tijm, laurier, kastanjes en de porcini. Plaats het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Stel de temperatuur in op 140 C en de tijd op 2 1/2 uur of doe de inhoud van de pan in de slow cooker en stel die in op stand 2 en de tijd op 3 uur. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |