R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BRAISED VENISON
hertenstoofpot, 6 p., Engeland




900 g hertenstoofvlees, in blokjes
een paar takjes verse tijm
225 g schijfjes bacon of pancetta, in reepjes
20 g gedroogde porcini (eekhorentjesbrood)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 opgehoopte el patentbloem
2 blaadjes laurier
zout en versgemalen zwarte peper
200 g gekookte en gepelde tamme kastanjes
5 1/2 dl madeira
2 uien, in stukjes/reepjes
175 g kastanjechampignons




Bereiding


Verhit 1 el olijfolie in een casserole (braadpan met deksel) en bak er de stukjes ui in tot ze licht gebruind en aan de randen gekarameliseerd zijn (ca 6 minuten).
Voeg de knoflook toe en bak die een minuut mee.
Schep met een schuimspaan het uien-knoflookmengsel op een bord en doe de reepjes bacon of pancetta in de pan. Bak ze goudbruin en schep ze ook op het bord.

Doe de tweede eetlepel olijfolie in de pan en bruin er - nog steeds op hoge temperatuur- de blokjes vlees in. Doe dat in gedeelten zodat het vlees bakt en niet stoomt. Schep de aangebakken stukken vlees bij de uien op het bord.

Doe de verse paddenstoelen in de pan en bak ze een paar minuten.
Doe vervolgens de ingrediënten op het bord terug in de pan en voeg de bloem en zout en peper toe. Roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn en de bloem is opgenomen.

Voeg geleidelijk de madeira toe en als die op temperatuur gekomen is de tijm, laurier, kastanjes en de porcini.

Plaats het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Stel de temperatuur in op 140 C en de tijd op 2 1/2 uur of doe de inhoud van de pan in de slow cooker en stel die in op stand 2 en de tijd op 3 uur.


Info















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________