R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
BOSUI-AARDAPPELSOEP
4 p. Nederland






10 stuks (2 bosjes) bosui/lenteui
500 g aardappels (kruimig), geschild en in stukken gesneden
een klont(je) boter
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
zout en peper
1 dl slagroom


Bereiding


Snijd 8 bosuitjes grof en 2 bosuitjes in ringetjes.Houd de in ringetjes gesneden bosuitjes terzijde voor de garnering.

Smelt een klont boter in een soeppan en fruit er op lage temperatuur de grof gesneden bosuitjes een minuut of 8 in. Roer zo nu en dan.

Voeg de stukken aardappel, een liter water, 2 bouillonblokjes en wat peper en zout toe en breng het geheel aan de kook.
Kook de aardappels ca 15 minuten of tot ze gaar en zacht zijn.

Neem de pan van het fornuis en pureer de inhoud ervan met een staafmixer tot een geheel gladde substabntie.

Breng de gepureerde soep weer op temperatuur en breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Roer de slagroom door de soep en laat die om schifting te voorkomen niet meer koken.

Schep de soep in kommen. Garneer de soep met een ruime hoeveelheid ringetjes bosui.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________