|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
BOSUI-AARDAPPELSOEP
4 p. Nederland 10 stuks (2 bosjes) bosui/lenteui 500 g aardappels (kruimig), geschild en in stukken gesneden een klont(je) boter 1 liter water 2 groentebouillonblokjes zout en peper 1 dl slagroom Bereiding Snijd 8 bosuitjes grof en 2 bosuitjes in ringetjes.Houd de in ringetjes gesneden bosuitjes terzijde voor de garnering. Smelt een klont boter in een soeppan en fruit er op lage temperatuur de grof gesneden bosuitjes een minuut of 8 in. Roer zo nu en dan. Voeg de stukken aardappel, een liter water, 2 bouillonblokjes en wat peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Kook de aardappels ca 15 minuten of tot ze gaar en zacht zijn. Neem de pan van het fornuis en pureer de inhoud ervan met een staafmixer tot een geheel gladde substabntie. Breng de gepureerde soep weer op temperatuur en breng de soep verder op smaak met zout en peper. Roer de slagroom door de soep en laat die om schifting te voorkomen niet meer koken. Schep de soep in kommen. Garneer de soep met een ruime hoeveelheid ringetjes bosui. |