,
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BORJÚPÖRKÖLT
kalfsvleesstew, 4 p., Hongarije





400 g uien, fijgesneden
100 g vet
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tomaat, fijngehakt
1 paprika, fijngehakt
1 el zoet (Hongaars) paprkapoeder
1 k kalfsvlees, in blokjes
een snuf karweizaad
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak


Bereiding


Sauteer de stukjes ui in de vetstof tot ze glazig zijn.
Voeg terwijl je roert knoflook,  paprika, tomaat en paprikapoeder toe.
Voeg na een paar minuten de blokjes vlees toe en bak ze aan alle kanten aan.

Strooi wat kwarweizaad en zout en peper over het vlees en voeg 100 ml water toe.
Plaats het deksel op de pan en laat het vlees op lage temperatuur verder garen.
Roer regelmatig en voeg wanneer nodig water toe.
 
Proef als het vlees bijna gaar is of er nog zout en/of peper moeten worden toegevoegd.

Serveer borjúpörkölt  met galuska (Hongaarse dumplings) of tagliatelle.

Galuska zijn niet moeilijk om te maken. Klik hier voor het recept.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________