![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() , |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kalfsvleesstew, 4 p., Hongarije ![]() 400 g uien, fijgesneden 100 g vet 1 teen knoflook, fijngehakt 1 tomaat, fijngehakt 1 paprika, fijngehakt 1 el zoet (Hongaars) paprkapoeder 1 k kalfsvlees, in blokjes een snuf karweizaad zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak Bereiding Sauteer de stukjes ui in de vetstof tot ze glazig zijn. Voeg terwijl je roert knoflook, paprika, tomaat en paprikapoeder toe. Voeg na een paar minuten de blokjes vlees toe en bak ze aan alle kanten aan. Strooi wat kwarweizaad en zout en peper over het vlees en voeg 100 ml water toe. Plaats het deksel op de pan en laat het vlees op lage temperatuur verder garen. Roer regelmatig en voeg wanneer nodig water toe. Proef als het vlees bijna gaar is of er nog zout en/of peper moeten worden toegevoegd. Serveer borjúpörkölt met galuska (Hongaarse dumplings) of tagliatelle. Galuska zijn niet moeilijk om te maken. Klik hier voor het recept. Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|