|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ontbijt, snacks, meze, Israël 1 ei, licht geklopt 225 g in stukjes geplukte mozzarella 1 tl gedroogde peterselie 1/2 tl knoflookzout 1/4 tl peper 450 g bladerdeeg (diepvries) 1 ei, licht geklopt met 2 tl water sesamzaad knoflookzout: 3 delen zout 1 deel knoflokpoeder (1/8 tl knoflookpoeder = 1 teen knoflook) Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom het ei met de kaas, de peterselie, het knoflookzout en de peper. Verdeel het deeg in vierkantjes van ongeveer 12 1/2 cm. Schep een flinke eetlepel vulling op één van de helften en spreid die wat uit. Houd de randen vrij. Bestrijk de randen van ieder vierkant met geklopt ei. Vouw het deeg over de vulling heen zodat je een driehoek krijgt en druk de randen samen. Bestrijk de borekas met geklopt ei en strooi er sesamzaad over. Bak ze 20 à 25 minuten tot ze een mooi-goudbruine kleur hebben. Borekas zijn in Israël in nagenoeg iedere kruidenierswinkel en supermarkt te koop. Ze zijn een vast onderdeel van een klassiek Israëlisch ontbijt dat verder bestaat uit salade, olijven, kaas en yoghurt. Borekas zijn de Israelische variant van Turkse börek. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |