R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOREKAS
ontbijt, snacks, meze, Israël

reeks 515 (141K)



1 ei, licht geklopt
225 g in stukjes geplukte mozzarella
1 tl gedroogde peterselie
1/2 tl knoflookzout
1/4 tl peper
450 g bladerdeeg (diepvries)
1 ei, licht geklopt met 2 tl water
sesamzaad

knoflookzout:
3 delen zout
1 deel knoflokpoeder
(1/8 tl knoflookpoeder = 1 teen knoflook)


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom het ei met de kaas, de peterselie, het knoflookzout en de peper.
Verdeel het deeg in vierkantjes van ongeveer 12 1/2 cm.
Schep een flinke eetlepel vulling op één van de helften en spreid die wat uit. Houd de randen vrij.
Bestrijk de randen van ieder vierkant met geklopt ei.
Vouw het deeg over de vulling heen zodat je een driehoek krijgt en druk de randen samen.
Bestrijk de borekas met geklopt ei en strooi er sesamzaad over.
Bak ze 20 à 25 minuten tot ze een mooi-goudbruine kleur hebben.


Info


Borekas zijn in Israël in nagenoeg iedere kruidenierswinkel en supermarkt te koop.
Ze zijn een vast onderdeel van een klassiek Israëlisch ontbijt dat verder bestaat uit salade, olijven, kaas en yoghurt.
Borekas zijn de Israelische variant van Turkse börek.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________