|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Turkije 500 g gehakt 4 grote yufka-deegbladen 2 uien, klein gesneden een bosje peterselie, fijngehakt zout en versgemalen zwarte peper paprikapoeder 625 ml melk 200 g yoghurt 125 ml olie 2 eieren 1 eigeel sesamzaad zwarte komijn Bereiding Klop met een garde 2 eieren los in een kom. Voeg er de melk, yoghurt en olie aan toe en klop tot die goed met de eieren gemengd zijn. Terzijde zetten. Bak het gehakt rul. Laat vrijgekomen vocht verdampen. Voeg de kleingesneden uien, de specerijen en de peterselie toe, meng ze met het gehakt en laat het mengsel afkoelen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een een yufka-deegblad op. Bestrijk het deegblad met 1/3 deel van het eimengsel en spreid er 1/3 deel van het gehaktmengsel over uit. Leg er het volgende deegblad op en druk het aan. Bestrijk het ook met 1/3 deel eimengsel en spreid er eveneens 1/3 deel gehaktmensel over uit. Doe dit nog een keer (deegblad, eimengsel, gehaktmengsel). Leg een deegblad op de derde gehaktlaag, druk het aan en bestrijk het met eigeel. Strooi er tenslotte sesamzaad en zwarte komijn over uit. Verwarm de oven voor (boven en onderwarmte) op 180 C. Plaats de bakplaat met börek in het midden van de oven en stel de baktijd in op 20 à 25 minuten. Yufka-deegbladen zijn in een verpakking van 4 stuks (500 g), de hoeveelheid die je nodig hebt voor dit recept, te koop in Turkse winkels. |