R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BÖREK MET GEHAKT
hoofdgerecht, 4 p., Turkije

500 g gehakt
4 grote yufka-deegbladen
2 uien, klein gesneden
een bosje peterselie, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
paprikapoeder
625 ml melk
200 g yoghurt
125 ml olie
2 eieren
1 eigeel
sesamzaad
zwarte komijn


Bereiding


Klop met een garde 2 eieren los in een kom. Voeg er de melk, yoghurt en olie aan toe en klop tot die goed met de eieren gemengd zijn. Terzijde zetten.

Bak het gehakt rul. Laat vrijgekomen vocht verdampen.

Voeg de kleingesneden uien, de specerijen en de peterselie toe, meng ze met het gehakt en laat het mengsel afkoelen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een een yufka-deegblad op.
Bestrijk het deegblad met 1/3 deel van het eimengsel en spreid er 1/3 deel van het gehaktmengsel over uit.
Leg er het volgende deegblad op en druk het aan. Bestrijk het ook met 1/3 deel eimengsel en spreid er eveneens 1/3 deel gehaktmensel over uit.
Doe dit nog een keer (deegblad, eimengsel, gehaktmengsel).

Leg een deegblad op de derde gehaktlaag, druk het aan en bestrijk het met eigeel. Strooi er tenslotte sesamzaad en zwarte komijn over uit.

Verwarm de oven voor (boven en onderwarmte) op 180 C.

Plaats de bakplaat met börek in het midden van de oven en stel de baktijd in op 20 à 25 minuten.


Info


Yufka-deegbladen zijn in een verpakking van 4 stuks (500 g), de hoeveelheid die je nodig hebt voor dit recept, te koop in Turkse winkels.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________