![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gestoofd gevuld rundvlees, 4 p., Cuba 750 g mager braadvlees aan één stuk 2 tenen knoflook, geperst 1/4 groene paprika, in stukjes gesneden 1/4 rode paprika, in stukjes gesneden zout en peper 1 sjalot, fijngesneden 75 à 100 g ham, in blokjes gesneden 1 tl oregano 1/3 tl komijn 100 g chorizo, in schijfjes of blokjes gesneden 1 laurierblad 1 kleine wortel, in schijfjes of blokjes gesneden een flinke el bitter sinaasappelsap of grapefruitsap 80 ml droge witte wijn (olijf)olie 1/2 blikje tomaatblokjes of 1 dl tomatensaus (passato) verder: steak fries voor de garnering: 1 in ringen gesneden en gefruite ui schijfjes gebakken bakbanaan Bereiding Bereid een marinade van de knoflook, de sjalot, komijn, organo, het laurierblad, het sinaasappel- of grapefruitsap, de wijn en zout en peper. Meng in een kom de blokjes ham, de stukjes chorizo, de stukjes wortel en de stukjes rode en groene paprika. Maak met een mes een holte in het midden van het stuk braadvlees maar snijd geen vlees weg. Giet een flinke eetlepel marinade in de holte van het vlees en stop er vervolgens de vulling in. Doe het vlees in een kom en giet er de rest van de marinade over. Bedek de kom met folie. Laat het vlees in de koelkast minimaal 3 uur marineren, een nacht is beter. Verwarm de oven voor op 175 C. Neem het vlees uit de marinade. Verhit op het fornuis een flinke scheut olie in een ovenbestendige braadpan en bruin er het vlees aan alle kanten in. Voeg de marinade toe, plaats het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Laat het vlees 3 uur garen. Neem de pan uit de oven en laat het vlees wat afkoelen. Snijd het vlees vervolgens in schijven. Meng de tomaatblokjes of passato met de in de pan achtergebleven marinade en giet het mengsel in een steelpan. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes pruttelen. Giet de saus over het gesneden vlees. Garneer het vlees met gefruite uiringen en gebakken schijfjes bakbanaan. Serveer boliche met oven steak fries. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |