R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOERENKOOL MET GRUYÈRE-GRATIN
4 p., Nederland






900 g boerenkool, harde nerven verwijderd, in repen van 1 1/2 cm
zout en peper
2 el ongezouten boter
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 1/2 kop slagroom
100 g gruyère, geraspt
1/8 tl nootmuskaat
1/2 kop parmezaan, geraspt
een snuf cayennepeper


Bereiding


Breng een grote pan water met 1 eetlepel zout aan de kook. Kook er in een paar partijen de boerenkool 4 minuten in. Doe de kool in een zeef en spoel diie met koud water. Laat de kool goed uitlekken. Knijp er in een handdoek het laatste beetje water uit.

Verwarm de oven voor (200 C).

Verhit op halfhoog vuur de boter in een grote koekenpan. Bak er de ui met deksel op de pan en onder af en toe roeren 6 à 8 minuten in.
Voeg de knoflook toe en bak die een minuutje mee.

Verwarm de slagroom in een pannetje. Roer er de gruyère, nootmuskaat, cayenne, 1/4 kop parmezaan, 1/2 tl zout en 1/4 tl peper door tot ze gesmolten zijn.
Meng dit kaasmengsel met de boerenkool.

Doe het geheel over in een lage ovenschaal en strooi er de rest van de parmezaan over.

Zet de schaal in de oven en bak het gerecht goudbruin (12 à 15 minuten).


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________