![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BOERENKOOL MET GRUYÈRE-GRATIN
4 p., Nederland ![]() 900 g boerenkool, harde nerven verwijderd, in repen van 1 1/2 cm zout en peper 2 el ongezouten boter 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 1/2 kop slagroom 100 g gruyère, geraspt 1/8 tl nootmuskaat 1/2 kop parmezaan, geraspt een snuf cayennepeper Bereiding Breng een grote pan water met 1 eetlepel zout aan de kook. Kook er in een paar partijen de boerenkool 4 minuten in. Doe de kool in een zeef en spoel diie met koud water. Laat de kool goed uitlekken. Knijp er in een handdoek het laatste beetje water uit. Verwarm de oven voor (200 C). Verhit op halfhoog vuur de boter in een grote koekenpan. Bak er de ui met deksel op de pan en onder af en toe roeren 6 à 8 minuten in. Voeg de knoflook toe en bak die een minuutje mee. Verwarm de slagroom in een pannetje. Roer er de gruyère, nootmuskaat, cayenne, 1/4 kop parmezaan, 1/2 tl zout en 1/4 tl peper door tot ze gesmolten zijn. Meng dit kaasmengsel met de boerenkool. Doe het geheel over in een lage ovenschaal en strooi er de rest van de parmezaan over. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht goudbruin (12 à 15 minuten).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |