R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOERENKOOL MET CHORIZO EN GEROOSTERDE CHERRYTOMAATJES
hoofdgerecht, 4 p., Nederland






600 à  800 g boerenkool, grof gehakt
125 g chorizo, grof gehakt of gesneden
250 g cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
2 el balsamicoazijn
zout en pepers
stevig bruin brood


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Leg de cherrytomaatjes in een braadslee en plaats die in de voorverwarmde oven. Rooster de tomaatjes 15 à 25 minuten (afhanelijk van de dikte en rijpheid).

Verhit 1 à 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak er op matige temperatuur de chorizo in tot die krokant is.
Snijd een paar sneden bruin brood in vierkantjes. Sprenkel er olijfolie over en rooster ze in de oven goudgeel (5 à 6 minuten).


Voeg de knoflook toe en bak die een minuutje mee.

Voeg de boerenkool toe en roerbak die tot de kool gaat slinken.

Voeg de azijn en zout en peper naar smaak toe. Roer even en laat de kool op lage temperartuur nog een minuut of 5 verder garen.

Voeg de geroosterde tomaatjes toe en schep die voorzichtig door het boerenkoolmengsel.

Warm serveren.

Snijd een paar sneden bruin brood in vierkantjes. Sprenkel er olijfolie over en rooster ze in de oven goudgeel.

Schep op het allerlaatste moment de croutons door het boerenkoolgerecht.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________