![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BOERENKOOL MET CHORIZO EN GEROOSTERDE CHERRYTOMAATJES
hoofdgerecht, 4 p., Nederland ![]() 600 à 800 g boerenkool, grof gehakt 125 g chorizo, grof gehakt of gesneden 250 g cherrytomaatjes 2 teentjes knoflook 2 el balsamicoazijn zout en pepers stevig bruin brood Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Leg de cherrytomaatjes in een braadslee en plaats die in de voorverwarmde oven. Rooster de tomaatjes 15 à 25 minuten (afhanelijk van de dikte en rijpheid). Verhit 1 à 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak er op matige temperatuur de chorizo in tot die krokant is. Snijd een paar sneden bruin brood in vierkantjes. Sprenkel er olijfolie over en rooster ze in de oven goudgeel (5 à 6 minuten). Voeg de knoflook toe en bak die een minuutje mee. Voeg de boerenkool toe en roerbak die tot de kool gaat slinken. Voeg de azijn en zout en peper naar smaak toe. Roer even en laat de kool op lage temperartuur nog een minuut of 5 verder garen. Voeg de geroosterde tomaatjes toe en schep die voorzichtig door het boerenkoolmengsel. Warm serveren. Snijd een paar sneden bruin brood in vierkantjes. Sprenkel er olijfolie over en rooster ze in de oven goudgeel. Schep op het allerlaatste moment de croutons door het boerenkoolgerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |