R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BOB CHORBA
bonensoep, hoofdgerecht , 6 p., Bulgarije 200 g gedroogde witte bonen 1 1/2 l water 2 wortels 1 à 2 rode paprika's 2 tomaten, geraspt of gepureerd 2 uien, fijngesneden 1 chilipeper 4 à 5 takjes verse munt 2 el olie 1 tl paprika zout naar smaak
Bereiding
Wel de bonen een nacht in een pan koud water. Giet het water af, voeg 1 1/2 liter vers water toe en breng het aan de kook. Laat de bonen zachtjes koken tot ze zachter zijn geworden ( ca 1 uur). Verhit de olie in een andere ruime pan en sauteer er de uien en de wortels 5 à 10 minuten in. Voeg de chilipeper en de paprika's toe en sauteer ze een minuut mee. Voeg de bonen en het kookwater toe. Voeg de tomaten, de munt en zout en peper naar smaak toe. Laat de soep nog 10 minuten op lage temperatuur pruttelen. Info Bob chorba is één van de populairste soepen van Bulgarije, niet de laatste plaats door de beschikbaarheid van veel soorten bonen in het land en de voedingswaarde van de soep, die dan ook gewoonlijk als een hoofdgerecht of maaltijdsoep geserveerd wordt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |