R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOB CHORBA
bonensoep, hoofdgerecht , 6 p., Bulgarije





200 g gedroogde witte bonen
1 1/2 l water
2 wortels
1 à 2 rode paprika's
2 tomaten, geraspt of gepureerd
2 uien, fijngesneden
1 chilipeper
4 à 5 takjes verse munt
2 el olie
1 tl paprika
zout naar smaak


Bereiding


Wel de bonen een nacht in een pan koud water.

Giet het water af, voeg 1 1/2 liter vers water toe en breng het aan de kook. Laat de bonen zachtjes koken tot ze zachter zijn geworden ( ca 1 uur).

Verhit de olie in een andere ruime pan en sauteer er de uien en de wortels 5 à 10 minuten in.
Voeg de chilipeper en de paprika's toe en sauteer ze een minuut mee.

Voeg de bonen en het kookwater toe.
Voeg de tomaten, de munt en zout en peper naar smaak toe.

Laat de soep nog 10 minuten op lage temperatuur pruttelen.


Info


Bob chorba is één van de populairste soepen van Bulgarije, niet  de laatste plaats door de beschikbaarheid van veel soorten bonen in het land en de voedingswaarde van de soep, die dan ook gewoonlijk als een hoofdgerecht of maaltijdsoep geserveerd wordt.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________