R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLUEBERRY SOURED CREAM CAKE
4 p., Engeland


 


175 g zachte boter
175 g lichtgele basterdsuiker
3 grote eieren
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 tl vanille-extract
150 ml zure room
375 g blauwe bessen

200 g zachte roomkaas (Philadelphia)
100 g poedersuiker


Bereiding


Verwarm de oven voor (160 C).

Bekleed een springvorm met een diameter van 23 centimeter met bakpapier.

Doe de boter, eieren, suiker, bloem, bakpoeder en vanille-extract in een kom. Klop deze ingrediënten in 2 à 3 minuten tot een bleek en goed gemengd beslag.  Klop er 4 eetlepels zure room door en schep er de helft van de blauwe bessen door.

Doe het beslag in de bakvorm en spreid het egaal uit. Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de cake vervolgens 10 minuten afkoelen voor die uit de bakvorm te nemen.
Verwijder het bakpapier en laat de cake op een rek verder afkoelen.

Klop de roomkaas, poedersuiker en de rest van de zure room tot een glad en romig geheel. Spreid het over de afgekoelde cake uit en strooi er de rest van de blauwe bessen over.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________