![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
BLOEMKOOLSOEP
4 p., Nederland ![]() 1 bloemkool, in stukken gesneden 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, grof gesneden 1 flinke aardappel, geschild en in stukken gesneden 1 l groentenbouillon zout en peper 1 dl slagroom olijfolie voor de garnering (optioneel): verse tijm paprika of chilipoeder currypoeder of kurkuma zonnebloempitten olijfolie Bereiding Verhit 1 el olijfoilie in een kookpan en bak er de stukjes ui een minuut of 5 in. Voeg in de laaste minuut de knoflook toe. Voeg de stukken bloemkool en aardappel toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg de bouillon, een takje verse tijm en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de soep zachtje pruttelen tot de stukken aardappel makkelijk door de prikken zijn. Vis het takje tijm uit de soep en die vervolgens (staafmixer/keukenmachine). Voeg de slagroom toe en zonodig nog zout en peper. Breng de soep weer op temperatuur maar laat die niet meer koken en schep haar in kommen of borden. Serveer de soep met een garnering van verse tijm, paprika of chilipoeder, currypoeder of kurkuma, zonnebloempitten en druppel er wat olijfolie over. |