R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BLOEMKOOLGRATIN MET WORTEL, KABELJAUW EN ROCHEBARON
ovengerecht, 4 p.,Frankrijk

1 middelgrote bloemkool
500 g (winter)wortel
400 g kabeljauw
40 g boter, plus extra
40 g bloem
2 1/2 dl melk
100 g rochebaron. in stukjes
zout en peper


Bereiding


Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze in licht gezouten water beetgaar en giet ze daarna af.
Schil de wortels en snijd ze in rondjes. Kook ze eveneens in licht gezouten water beetgaar en giet ze daarna af.

Snijd de kabeljauw in middelgrote blokjes. Kruid de vis met zout en peper.

Smelt de boter in een pan, Voeg de bloem toe en roer die door de boter. Laat de bloem even garen en voeg dan geleidelijk, terwijl je roert, de melk toe. Roer tot de saus is ingedilkt.

Voeg de in stukjes gesneden rochebaron aan de bechamelsaus toe en laat ze smelten. Roer daarbij enkele keren. Breng de saus op smaak met (weinig) zout en peper.

Verwarm de oven voor ( 180 C).

Vet een ovenschaal in met boter. Doe er de roosjes bloemkool, de schijfjes wortel en de blokjes vis in en meng ze voorzichtig.
Giet de kaassaus over het geheel en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak het gerecht 20 à 25 minuten.......et voilà!


Info


Snel, gemakkelijk, smakelijk.
 
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________