![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
![]() 1 ui, grof gesneden 1 teen knoflook, fijngesneden een stuk verse gember (duimgroot), fijngesneden of geraspt 1 bloemkool, in stukken 2 preien, in halve ringen groentebouillon zout en peper naar smaak een snuf chilipeper plantaardige olie optioneel: 1/2 à 1 tl nootmuskaat verder: grof geraspte kaas (Gouda) peterselie, grof gehakt Bereiding Verhit wat olie in een soeppan en bak er de stukjes ui in tot ze gaan karameliseren. Voeg de knoflook en de gember toe en en bak ze een paar minuten mee. Voeg de prei toe en roerbak een paar minuten. Voeg de stukken bloemkool en de bouillon toe en laat het geheel aan de kook komen. Plaats het deksel op de pan en laat de soep ca 20 minuen zachtjes koken. Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout, peper, een snuf chilipeper en indien gewenst nootmuskaat. Laat de soep nog 5 minuten op lage temperauur op het fornuis staan Schep de soep in kommen of op borden en strooi er wat geraspte kaas en peterslieblad over. Direkt serveren. |