![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Georgië 1 middelgrote bloemkool, in roosjes 200 g walnoten 3 uien 4 tenen knoflook 1 tl gedroogde goudsbloem-bloemblaadjes 1 tl gedroogde blauwe fenegriek 1 tl gedroogde koriander 1 el rode peper zout naar smaak 1 el witte wijnazijn 6 el olie Bereiding Kook de bloemkoolroosjes beetgaar (zie info) in een pan gezouten water. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan en bak er de uien bruin in. Giet het bloemkoolkookwater af, voeg de bloemkoolroosjes aan de gebakken uien toe en bak ze herhaaldelijk roerend 7 à 10 minuten. Vijzel of maal de specerijen, peper, zout, knoflook en walnoten fijn. Voeg de geplette ingrediënten aan de pan gebakken bloemkoolroosjes en uien toe en bak het geheel, blijf roeren, nog 2 à 3 minuten. Garneer het gerecht met verse koriander of peterselie. Het oorspronkelijk recept wil je de bloemkool 15 minuten laten koken maar dat is niet meer van deze tijd. Bovendien wordt de bloemkool daarna ook nog gebakken. Langer dan 4 à 5 minuten koken is onnodig en haalt alle fut uit de bloemkool.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |