R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
 


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLOEMKOOL MET WALNOTEN
 4 p., Georgië

1 middelgrote bloemkool, in roosjes
200 g walnoten
3 uien
4 tenen knoflook
1 tl gedroogde goudsbloem-bloemblaadjes
1 tl gedroogde blauwe fenegriek
1 tl gedroogde koriander
1 el rode peper
zout naar smaak
1 el witte wijnazijn
6 el olie


Bereiding


Kook de bloemkoolroosjes beetgaar (zie info) in een pan gezouten water.

Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan en bak er de uien bruin in.

Giet het bloemkoolkookwater af, voeg de bloemkoolroosjes aan de gebakken uien toe en bak ze herhaaldelijk roerend 7 à 10 minuten.

Vijzel of maal de specerijen, peper, zout, knoflook en walnoten fijn.

Voeg de geplette ingrediënten aan de pan gebakken bloemkoolroosjes en uien toe en bak het geheel, blijf roeren, nog 2 à 3 minuten.

Garneer het gerecht met verse koriander of peterselie.


Info


Het oorspronkelijk recept wil je de bloemkool 15 minuten laten koken maar dat is niet meer van deze tijd. Bovendien wordt de bloemkool daarna ook nog gebakken. Langer dan 4 à 5 minuten koken is onnodig en haalt alle fut uit de bloemkool.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________