![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| noten-meringuetaart met frambozen, 6 à 8 p., Denemarken ![]() 60 g hazelnoten 4 eiwitten 135 g suiker 1 tl citroensap voor de crème: 4 eidooiers 70 g suiker 1 1/2 dl crème fraiche 50 g boter 1/2 vanillestokje voor de topping: 250 g frambozen munt poedersuiker Bereiding Rooster de hazelnoten 5 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Verwijder -indien nodig- de bruine velletjes door de hazelnoten in een theedoek te doen en tegen elkaar aan te wrijven. Hak de hazelnoten grof. Doe alle ingrediënten voor de crème in een pannetje. Zet het pannetje op laag vuur en roer tot er een dikke en romige crème onstaat. Laat de crème afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 23 cm met bakpapier. Vet zowel het bakpapier als de randen van het bakblik in met boter en strooi er bloem over. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe en daarna het citroensap. Schep de gehakte hazelnoten door het eiwit. Doe de meringue-massa in de bakvorm. Strijk de massa glad en zet het bakblik onder in de oven. Bak de meringue ongeveer 30 minuten (zie Info). Laat de meringue wat afkoelen. Verwijder voorzichtig de rand van de bakvorm. Bestrijk de meringue met de crème. Verdeel de frambozen over de taart en bestuif die met poedersuiker. Garneer de taart met wat blaadjes munt. In het oorspronkelijke recept wordt als baktijd 30 minuten aangegeven. Dat is veel te kort. Voor een stevige, ook van binnen uitgeharde meringue kun je beter een oventemperatuur van 120 C aanhouden en 2 uur baktijd. Het resultaat: een gevaarlijk lekker Deense baksel, waarin zoete custard- (crème anglaise klinkt natuurlijk veel chiquer), het zuur van frambozen, het brosse van meringue en het notige van hazelnoten in harmonie samengaan. Zoals ik een Engelse dame genietend van haar cream tea en scones eens hoorde zeggen: "Naughty but nice". naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |