|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
8 à 9 stuks, Israël voor de blintzes: 4 eieren 1 kop bloem 1/3 kop suiker 3/4 kop melk 1/4 kop water 1 tl vanille een beetje zout olie (druivenpitolie of arachide-olie) boter voor de vulling: 1 kop ricotta 240 g roomkaas 1/4 kop suiker 1 eigeel 2 tl vers citroensap 1 tl vanille een beetje zout Bereiding Maak een beslag van de eieren, bloem, suiker, melk, water, vanille en wat zout. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag. De pan heeft de juiste temperatuur als een druppel water op de bodem van de pan sist. Als het water uit de pan spat, is de pan te heet. Laat die dan eerst wat afkoelen. Vet de bodem van de pan in met olie of boter. Giet 1/3 (80 ml) kop beslag in de pan en beweeg de pan om het beslag verder uit te spreiden. Bak iedere blintz tot de rand bruin kleur en de blintz zelf licht goudkleurig is (60 à 80 seconden). Draai de pannekoek niet om, blintzes worden aan één kant gebakken. Schuif de blintz met of zonder hulp van een spatel op een bord. Leg eventueel een velletje vetvrij papier tussen de pannenkoeken. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng ze met een vork. Meng ze goed maar maak niet alles helemaal fijn. Schep 3 el vulling op het onderste gedeelte van de pannenkoek. Laat 2 à 3 cm van de rand vrij. Vouw het onderste stukje van de blintz over de vulling. Vouw de zijkanten van de pannenkoek naar binnen, alsof je een envelop vouwt. Rol de blintz vervolgens op. Houd daarbij de zijkanten goed op hun plaats. Als alle blintzes gevuld en opgerold zijn, kunnen ze gebakken worden. Doe 1/4 kop plantaardige olie of boter in een koekenpan en verhit die. Bak de gevulde pannenkoeken in groepjes van 3, dan kun je ze nog gemakkelijk omdraaien. Leg ze met de naad naar beneden in de pan. Bak de blintzes 3 à 4 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Draai de blintzes halverwege de baktijd om. Ze moeten aan beide kanten even gelijk gebruind zijn. Warm serveren. Blintzes zijn verwant aan Russische "blini's". Ze worden vaak geserveerd tijdens "Shavout", een Joods festival waarin de 7 weken herdacht worden tussen de exodus uit Egypte en het ontvangen van de Torah op de Sinaï-berg. Blintzes kunnen bereid worden met zoete zowel als hartige vullingen. Een klassieker zijn deze blintzes gevuld met kaas. Dat deze variant behoorlijk wat vet en calorieën bevat, zeker als die verrijkt wordt met zure room, behoeft geen betoog, houd wat je er eventueel verder bij serveert daarom licht en luchtig. Blintzes kunnen zowel als ontbijt, lunch als diner worden geserveerd en zijn "licht' of "zwaar" naar gelang de ingrediënten waar mee je ze vult. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |