R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Libanon voor za'atar: 1/4 kop sumac 2 el tijm, gedroogd 1 el sesamzaad, geroosterd 2 el marjoraan 2 el oregano 1 el grof zeezout voor de tabouleh: 1 kop bulgur 1/4 kop za'atar plus extra 1 3/4 kop kokend water het sap en de rasp van 1 citroen of meer 2 el walnoot- of olijfolie 1/2 kop platte peterselie, fijngehakt 4 à 6 stengels bleekselderij, inclusief het loof 2 lenteuitjes, fijngesneden zout en versgemalen zwarte peper naar smaak dikke yoghurt 1/4 kop walnoten, geroosterd optioneel: feta verkruimeld Bereiding Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en vijzel het daarna fijn. Doe het met de andere za'atar-ingrediënten in een kommetje en meng ze. Schep de za'atar door de bulgur en giet er het hete water over. Laat de bulgur gedurende 45 minuten het water absorberen. Giet water dat in die tijd niet opgenomen is af. Rasp ondertussen de citroen en pers er het sap uit, hak de peterselie, lenteui en bleekselderij fijn en rooster de walnoten. Roer 2 el olijf- of walnootolie en het sap en de rasp van de citroen door de bulgur en schep er de gehakte peterselie, ui en bleekselderij door. Breng het geheel op smaak zout en peper en voeg indien nodig of gewenst nog olie, citroensap, citroenrasp en/of za'atar toe. Maak een schaal op met de tabouleh, een paar eetlepels yoghurt (of serveer er yoghurt apart in een kommetje bij), walnoten, extra za'atar en (optioneel) wat feta.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |