R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLEEKSELDERIJTABOULEH MET ZA'ATAR
4 p., Libanon






voor za'atar
:
1/4 kop sumac
2 el tijm, gedroogd
1 el sesamzaad, geroosterd
2 el marjoraan
2 el oregano
1 el grof zeezout

voor de tabouleh:
 1 kop bulgur
1/4 kop za'atar plus extra
1 3/4 kop kokend water
het sap en de rasp van 1 citroen of meer
2 el walnoot- of olijfolie
1/2 kop platte peterselie, fijngehakt
4 à 6 stengels bleekselderij, inclusief het loof
2 lenteuitjes, fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
dikke yoghurt
1/4 kop walnoten, geroosterd

optioneel:
feta verkruimeld



Bereiding


Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en vijzel het daarna fijn.
Doe het met de andere za'atar-ingrediënten in een kommetje en meng ze.


Schep de za'atar door de bulgur en giet er het hete water over. Laat de bulgur gedurende 45 minuten het water absorberen. Giet water dat in die tijd niet opgenomen is af.

Rasp ondertussen de citroen en pers er het sap uit, hak de peterselie, lenteui en bleekselderij fijn en rooster de walnoten.

Roer 2 el olijf- of walnootolie en het sap en de rasp van de citroen door de bulgur en schep er de gehakte peterselie, ui en bleekselderij door.
Breng het geheel op smaak zout en peper en voeg indien nodig of gewenst nog olie, citroensap, citroenrasp en/of za'atar toe.

Maak een schaal op met de tabouleh, een paar eetlepels yoghurt (of serveer er yoghurt apart in een kommetje bij), walnoten, extra za'atar en (optioneel) wat feta.


Info















naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________