R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BLAUWE BESSENTAART

Finland






3/4 kop suiker
3/4 kop zachte boter
1 ei
1 tl bakpoeder
2 1/4 kop bloem
1/2 kop melk
4 koppen (500 g) verse blauwe bessen
1/2 kop suiker


Bereiding

Verwarm de oven voor (200 C).

Bekleed een rond bakblik met een doorsnee van ca 25 cm met bakpapier.

Klop in een ruime kom de suiker en de zachte boter -laat die eventueel eerst smelten- tot een glad en romig mengsel. Klop er vervolgens het ei door.

Voeg het bakpoeder toe en roer er de bloem door, steeds een halve kop tegelijk onder toevoeging van een paar eetlepels melk..
Het deeg zal wat plakkerig zijn maar dat hoort zo.

Doe het deeg over in het bakblik. Spreid het uit in een egale laag en houd daarbij wat deeg over voor het maken van een taartrand.

Doe de bessen in een kom en voeg er een 1/2 kop suiker aan toe. Even omscheppen.
Plet de bessen grof met een aardappelpureestamper.
Spreid de geplette bessen in een egale laag uit over de taart.

Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven tot de korst licht gebruind is en de topping stevig is geworden (ca 25 minuten).


Info
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________