![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BLAUWE BESSENTAART
Finland
![]() 3/4 kop suiker 3/4 kop zachte boter 1 ei 1 tl bakpoeder 2 1/4 kop bloem 1/2 kop melk 4 koppen (500 g) verse blauwe bessen 1/2 kop suiker Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Bekleed een rond bakblik met een doorsnee van ca 25 cm met bakpapier. Klop in een ruime kom de suiker en de zachte boter -laat die eventueel eerst smelten- tot een glad en romig mengsel. Klop er vervolgens het ei door. Voeg het bakpoeder toe en roer er de bloem door, steeds een halve kop tegelijk onder toevoeging van een paar eetlepels melk.. Het deeg zal wat plakkerig zijn maar dat hoort zo. Doe het deeg over in het bakblik. Spreid het uit in een egale laag en houd daarbij wat deeg over voor het maken van een taartrand. Doe de bessen in een kom en voeg er een 1/2 kop suiker aan toe. Even omscheppen. Plet de bessen grof met een aardappelpureestamper. Spreid de geplette bessen in een egale laag uit over de taart. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven tot de korst licht gebruind is en de topping stevig is geworden (ca 25 minuten).
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |