I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E    P  T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 "BLAUWE" BESSENCAKE



 

1/4 kop suiker
2 3/4 kop tarwebloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 kop boter plus extra
2 koppen witte suiker
4 eieren
1 tl vanille-ectract
2 koppen verse blauwe bessen
1/4 kop tarwebloem
 

Bereiding


Verwarm de oven voor op 165 C.

Vet een cake-bakvorm in met boter (voor deze cake heb ik een vierkante bakvorm gebruikt met zijden van 24 cm).
Strooi 1/4 kop suiker over de ingevette bakvorm.

Meng de tarwebloem, het bakpoeder en het zout. Terzijde zetten.

Klop in een grote kom 1 kop gesmolten boter en 2 koppen suiker tot een luchtige massa. Klop er één voor één de eieren door.
Voeg het vanille-extract en het terzijde gezette bloemmengsel toe en klop of mix het geheel tot een egaal beslag.

Strooi 1/4 kop tarwebloem over de blauwe bessen. Schep de bessen om en schep ze vervolgens voorzichtig door het beslag.

Doe het beslag in de ingevette cake-bakvorm.
Zet de bakvorm in het midden van de oven. Bak de cake circa 70 minuten.
De cake is gaar als een houten prikker die in het midden van de cake gestoken wordt er schoon uitkomt.

Laat de cake 10 minuten staan voor je die uit de bakvorm neemt.
Laat de cake op een draadrek verder afkoelen en uitwasemen.


Info






Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________