I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"BLAUWE" BESSENCAKE
![]() 1/4 kop suiker 2 3/4 kop tarwebloem 1 tl bakpoeder 1/2 tl zout 1 kop boter plus extra 2 koppen witte suiker 4 eieren 1 tl vanille-ectract 2 koppen verse blauwe bessen 1/4 kop tarwebloem Bereiding Verwarm de oven voor op 165 C. Vet een cake-bakvorm in met boter (voor deze cake heb ik een vierkante bakvorm gebruikt met zijden van 24 cm). Strooi 1/4 kop suiker over de ingevette bakvorm. Meng de tarwebloem, het bakpoeder en het zout. Terzijde zetten. Klop in een grote kom 1 kop gesmolten boter en 2 koppen suiker tot een luchtige massa. Klop er één voor één de eieren door. Voeg het vanille-extract en het terzijde gezette bloemmengsel toe en klop of mix het geheel tot een egaal beslag. Strooi 1/4 kop tarwebloem over de blauwe bessen. Schep de bessen om en schep ze vervolgens voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in de ingevette cake-bakvorm. Zet de bakvorm in het midden van de oven. Bak de cake circa 70 minuten. De cake is gaar als een houten prikker die in het midden van de cake gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten staan voor je die uit de bakvorm neemt. Laat de cake op een draadrek verder afkoelen en uitwasemen. ![]() naar boven
| Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |