R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 BLAUWE BESSEN - PECANNOTENGALETTE
blauwe bessen-pecannotentaartje, Frankrijk





voor het deeg
:
1/2 kop pecannoten
1 kop plus 2 el patentbloem
2 tl suiker
1/2 tl zout
1/4 tl gemalen kaneel
115 g koude ongezouten boter, in stukjes

voor de vulling:
350 g (ca 2 koppen) blauwe bessen
1 el maizena
1 1/2 tl citroensap
1/4 kop suiker, plus extra voor bestrooien
patentbloem
2 el melk of room




Bereiding


Verwarm de oven voor  (175 C).

Rooster in een droge koekenpan de pecannoten tot ze enigszins gekleurd zijn en laat ze daarna afkoelen.
Doe de noten in de foodprocessor en puls tot ze de consistentie van grof meel hebben.
Voeg de bloem, suiker, zout en kaneel toe en puls even om de ingrediënten te mengen.
Voeg de blokjes boter toe en puls tot het mengsel weer op grof meel lijkt met wat grotere stukjes (doperwt-groot) ertussen.

Doe de massa over in een kom, druppel er 4 el ijskoud water over en vorm er een samenhanged geheel van , indien nodig nog 1 extra eetlepel koud water toevoegend.
Vorm een platte ronde schijf (diameter ca 15 centimeter) van het deeg, wikkel die in plastic folie en leg die in de koelkast. Laat het deeg daar zeker een uur afkoelen.

Doe de blauwe bessen, maizena, het citroensap en 1/4 kop suiker in een ruime kom en meng ze.

Rol het gekoelde deeg op een met wat bloem bestrooid vel bakpapier uit tot een cirkel met een diameter van 30 centimeter. Schuif het bakpapier voorzichtig op een bakplaat.
Schep het blauwebessenmengsel  in het midden van de deegcirkel en spreid het het uit tot 5 centimeter van de rand.
Vouw de lege strook deeg over de vulling naar binnen toe.
Bestrijk het deeg met melk en strooi er suiker over.

Bak de galette tot het deeg goudbruin kleurt en de vulling bubbeldt (45 à 50 minuten).

Laat de taart voor gebruik afkoelen tot kamertemperatuur.


Info


Voor menig galette geldt: hoe rustieker, hoe beter.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________