![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| tapas, 12 stuks, Spanje ![]() 8 à 10 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt 1 courgette, in dunne plakjes 1 teentje knoflook, geperst 250 g bladerdeeg 150 g zachte geitenkaas peper voor de garnering: groene of zwarte (gehalveerde) olijven ![]() Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten. Bak er op matig vuur de plakjes courgette goudbruin in (8 à 10 minuten). Draai ze een keer om en roer af en te. Voeg de knoflook toe en bak die al roerend een halve minuut mee. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met een kookring van 9 cm doorsnee 12 rondjes ut de deeglap. Voeg de restanten samen en snijd ook daar cirkels uit. Leg de rondjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze met een vork 3 à 4 keer in. Verdeel het courgettemengsel over de rondjes en verdeel er de gehakte tomaten over. Laat daarbij aan de rand 1 cm vrij. Draai er een snuf peper over. Schep op de stukjes tomaat een lepel geitenkaas. Garneer met een (gehalveerde) olijf. Sprenkel tenslotte (optioneel) wat olie uit het potje zongedroogde tomaten over de belegde bladerdeeghapjes. Bak de bladerdeeghapjes in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goed gerezen en goudbruin is (ca 10 à 15 minuten). Warm serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|