R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLADERDEEGHAPJES MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN GEITENKAAS
tapas, 12 stuks, Spanje





8 à 10 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
1 courgette, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, geperst
250 g bladerdeeg
150 g zachte geitenkaas
peper

voor de garnering:
groene of zwarte (gehalveerde) olijven






Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 C.

Snijd de zongedroogde tomaten fijn.

Verhit in een koekenpan 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten. Bak er op matig vuur de plakjes courgette goudbruin in (8 à 10 minuten). Draai ze een keer om en roer af en te.
Voeg de knoflook toe en bak die al roerend een halve minuut mee.
Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
Steek met een kookring van 9 cm doorsnee 12 rondjes ut de deeglap. Voeg de restanten samen en snijd ook daar cirkels uit.
Leg de rondjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze met een vork 3 à 4 keer in.

Verdeel het courgettemengsel over de rondjes en verdeel er de gehakte  tomaten over.  Laat daarbij aan de rand 1 cm vrij. Draai er een snuf peper over.
Schep op de stukjes tomaat een lepel geitenkaas. Garneer met een (gehalveerde) olijf.
Sprenkel tenslotte (optioneel) wat olie uit het potje zongedroogde tomaten over de belegde bladerdeeghapjes.

Bak de bladerdeeghapjes in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goed gerezen en goudbruin is (ca 10 à 15 minuten).

Warm serveren.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________