R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BITTERKOEKJESPUDDING
dessert, 4 p. Nederland






200 g bitterkoekjes
4 el amaretto (amandellikeur)
1 vanillestokje
250 ml melk
4 blaadjes gelatine
2 eieren
1 el suiker
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker


Bereiding


Breek boven een kom de helft van de bitterkoekjes in stukjes en sprenkel er 1 el heet water en 2 el amaretto over. Terzijde zetten.

Snijd de vanillepeul in de lengte open.

Breng in een pannetje de melk met daarin het vanillestokje en de rest van de bitterkoekjes aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Laat ondertussen de gelatine 5 minuten in koud water weken.

Splits de eieren en klop de dooiers los.

Neem de vanillepeul uit de melk. Voeg terwijl je roert de losgeklopte eidooiers aan de hete melk toe. Blijf roeren tot het geheel licht gebonden is en neem dan de pan van het fornuis.

Knijp het water uit de gelatine.
Laat de gelatine terwijl je roert in de hete vla oplossen.

Zet de pan in een grotere pan met koud water om het afkoelen te bespoedigen. Roer af en toe terwijl de vla afkoelt zodat er geen vel ontstaat.
Klop ondertussen de eiwitten met de suiker tot stijve pieken.
Klop de helft van de slagroom met de rest van de amaretto stijf.

Vouw met een spatel voorzichtig het eiwit en de slagroom door de vla als die wat lobbig is geworden.
 
Spoel een schaal of 4 individuele schaaltjes met koud water. Schep er de helft van het vlamengsel in en verdeel er de geweekte bitterkoekjes over.
Schep vervolgens de rest van de vla in de schaal of de schaaltjes.
Laat de pudding in de koelkast 4 uur opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en garneer er de pudding mee.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________