|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BITTERKOEKJESPUDDING
dessert, 4 p. Nederland 200 g bitterkoekjes 4 el amaretto (amandellikeur) 1 vanillestokje 250 ml melk 4 blaadjes gelatine 2 eieren 1 el suiker 250 ml slagroom 1 zakje vanillesuiker Bereiding Breek boven een kom de helft van de bitterkoekjes in stukjes en sprenkel er 1 el heet water en 2 el amaretto over. Terzijde zetten. Snijd de vanillepeul in de lengte open. Breng in een pannetje de melk met daarin het vanillestokje en de rest van de bitterkoekjes aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Laat ondertussen de gelatine 5 minuten in koud water weken. Splits de eieren en klop de dooiers los. Neem de vanillepeul uit de melk. Voeg terwijl je roert de losgeklopte eidooiers aan de hete melk toe. Blijf roeren tot het geheel licht gebonden is en neem dan de pan van het fornuis. Knijp het water uit de gelatine. Laat de gelatine terwijl je roert in de hete vla oplossen. Zet de pan in een grotere pan met koud water om het afkoelen te bespoedigen. Roer af en toe terwijl de vla afkoelt zodat er geen vel ontstaat. Klop ondertussen de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Klop de helft van de slagroom met de rest van de amaretto stijf. Vouw met een spatel voorzichtig het eiwit en de slagroom door de vla als die wat lobbig is geworden. Spoel een schaal of 4 individuele schaaltjes met koud water. Schep er de helft van het vlamengsel in en verdeel er de geweekte bitterkoekjes over. Schep vervolgens de rest van de vla in de schaal of de schaaltjes. Laat de pudding in de koelkast 4 uur opstijven. Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en garneer er de pudding mee. |