R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BISSARA
hoofdgerecht, 4 p.,Tunesië

500 g tuinbonen
2 teentjes knoflook, geperst
2 tomaten
1 ui, fijngesneden
4 eieren
1 el tomatenpuree
olijfolie
zout en peper


Bereiding


Ontvel de tomaten, verwijder de pulp en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Dop de tuinbonen en verwijder de grijsgroene vliesjes als dat nodig is (zie Info).

Verhit ruim 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit er de stukjes ui 3 à 4 minuten in.

Voeg de geperste tenen knoflook toe en fruit ze een minuutje mee.

Voeg de tomatenpuree toe en roer die door het ui-knofkookmengsel.

Voeg de stukjes tomaat toe en zout en peper naar smaak.
Laat het geheel een minuut of 5 smoren.

Voeg terwijl je roert een deciliter water aan de pan toe en als die op temperatuur gekomen is de tuinbonen.
Laat de tuinbonen 15 à 20 minuten meekoken in de tomatensaus (zie voor diepvries-tuinbonen de verpakking).

Breek een ei in een schaalte en laat het in het tomatenmengsel glijden. Doe dat ook met de 3 overige eieren. Pocheer de eieren 8 minuten.

Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op borden. Schep er de tuinbonen bij en giet er de tomatensaus over.


Info


Bissara is een traditioneel boerengerecht dat meestal als tweede warm voorgerecht gepresenteerd wordt maar je kunt het ook als hoofdgerecht serveren.

Het dubbeldoppen van jonge, kleine tujinboontjes is niet nodig. Naarmate de tuinbonen groter/ouder worden, worden de vliesjes stugger en krijgen ze een wat bittere smaak.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________