R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BIRNENSALAT MIT WALNUSS
voorgerecht, 6 p., Duitsland





200 g camembert
1 krop lollo rossa
2 peren
perensap (uit een pot of pak)
1 el citroensap
60 g gepelde walnoten
1 tl runderbouillonpoeder
2 el witte balsamico
1 tl mosterd
1 schepje suiker
peper
4 el walnootolie


Bereiding


Snijd de camembert in repen.

Was de lollo rossa en scheur de blaadjes in stukken.

Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Snijd de kwarten peer in dunne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap.

Verwarm drie eetlepels perensap in een pannetje. Voeg er de schijfjes peer aan toe en kook ze even op in het sap.
Schep de schijfjes peer met een schuimspaan op een bord.

Voeg 5 eetlepels perensap aan het pannetje toe en karameliseer er de walnoten in.

Los in een kommetje het bouillonpoeder op in 1 eetlepel heet water.
Voeg er de mosterd, balsamico en suiker aan toe. Meng de ingrediënten en breng het mengsel op smaak met peper.
Klop de walnootolie door het mengsel tot er een gebonden vinaigrette ontstaat.

Meng de schijfjes peer, de sla en de vinaigrette.
Dresseer de salade met de plakken camembert en de gekarameliseerde walnoten.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________