4



























































R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BIETENSALADE MET CHORIZO, FETA EN MUNT
voorgerecht, 2 p., Nederland 





3 bietjes, voorgekookt
150 g chorizo
2 el balsamico-azijn
100 g feta, verkruimeld
een handvol verse munt, grof gehakt
olijfolie


Bereiding


Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze 6 minuten op middelhoog vuur in een klein beetje olijfolie.
Draai de schijfjes halverwege om.

Snijd de bietjes in stukjes en doe ze in een kom.
Voeg de balsamico en wat zout toe. Schep de bietjes om.

Snijd de afgekoelde schijfjes chorizo in vier stukjes en meng die met de bietjes.
Giet het bakvet van de chorizo bij de salade en schep die nog eens om.

Schik de salade op een serveerschaal en verkruimel er de feta over.
Druppel wat olijfolie over de salade.
Garneer de salade met munt.


Info


Aardse, zoete bietjes, zurig-zilte feta, pittige chorizo en frisse munt compenseren elkaar mooi in deze aantrekkelijke salade.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________