|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 2 p., Nederland 3 bietjes, voorgekookt 150 g chorizo 2 el balsamico-azijn 100 g feta, verkruimeld een handvol verse munt, grof gehakt olijfolie Bereiding Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze 6 minuten op middelhoog vuur in een klein beetje olijfolie. Draai de schijfjes halverwege om. Snijd de bietjes in stukjes en doe ze in een kom. Voeg de balsamico en wat zout toe. Schep de bietjes om. Snijd de afgekoelde schijfjes chorizo in vier stukjes en meng die met de bietjes. Giet het bakvet van de chorizo bij de salade en schep die nog eens om. Schik de salade op een serveerschaal en verkruimel er de feta over. Druppel wat olijfolie over de salade. Garneer de salade met munt. Aardse, zoete bietjes, zurig-zilte feta, pittige chorizo en frisse munt compenseren elkaar mooi in deze aantrekkelijke salade. |