R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

 kleurrijke wereldgerechten

























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BIETENGALETTE MET FETA EN ZA'ATAR
voorgerecht, lunch, brunch, 4 p., Libanon

voor de korst:
1 kop patentbloem
1/2 tl zout
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zwarte peper
1/4 kop olijfole
2 el koud water

voor de vulling:
2 bieten
1/2 kop feta, verkruimeld
1 tl za'atar

Bereiding


Verwarm bijtijds de oven voor (180 C).

Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder boven een kom.
Voeg de olijfolie, het water en de peper toe en meng ze met de droge ingrediënten. Kneed het mengsel tot een egaal en soepel deeg.
Vorm een bal van het deeg, wikkel die in plastic folie en laat die in de koelkast zeker een half uur rusten.

Kook ondertussen de bieten vijf minuten.
Giet ze af, laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in dunne schijfjes.

Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter.

Leg de bietenschijfjes in laagjes op het deeg tot aan 2 1/2 centimeter van de rand. Strooi op ieder laagje wat za'atar en verkruimelde feta.

Vouw de lege strook deeg aan de rand van het deegrondje naar binnen toe over de schijfjes biet heen. Het geheel mag rustiek aandoen, scheuren e.d. in het deeg deren niet.

Bak de bietengalette in de voorverwarmde oven tot het deeg egaal lichtbruin gekleurd is (20 à 25 minuten).


Info














naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________