![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, lunch, brunch, 4 p., Libanon voor de korst: 1 kop patentbloem 1/2 tl zout 1/2 tl bakpoeder 1/4 tl zwarte peper 1/4 kop olijfole 2 el koud water voor de vulling: 2 bieten 1/2 kop feta, verkruimeld 1 tl za'atar Bereiding Verwarm bijtijds de oven voor (180 C). Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder boven een kom. Voeg de olijfolie, het water en de peper toe en meng ze met de droge ingrediënten. Kneed het mengsel tot een egaal en soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, wikkel die in plastic folie en laat die in de koelkast zeker een half uur rusten. Kook ondertussen de bieten vijf minuten. Giet ze af, laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in dunne schijfjes. Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter. Leg de bietenschijfjes in laagjes op het deeg tot aan 2 1/2 centimeter van de rand. Strooi op ieder laagje wat za'atar en verkruimelde feta. Vouw de lege strook deeg aan de rand van het deegrondje naar binnen toe over de schijfjes biet heen. Het geheel mag rustiek aandoen, scheuren e.d. in het deeg deren niet. Bak de bietengalette in de voorverwarmde oven tot het deeg egaal lichtbruin gekleurd is (20 à 25 minuten).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |