n
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Engeland 2 rode uien, gehalveerd en dun gesneden 4 el appelciderazijn 4 sinaasappels 8 x een handvol rucola 4 gekookte bieten, in stukjes gesneden 160 g dun gesneden schijven halloumi, gehalveerd 160 g granaatappelzaden plantaardige olie 4 el pompoenzaden 2 x handvol muntblaadjes 4 à 5 takjes dille, gehakt Bereiding Doe de gesneden uien plus de azijn in een kom. Maak indien nodig de reepjes ui los van elkaar zodat ze allen goed met azijn bedekt worden. Pel de sinaasappels, verwijder al het wit en verdeel het vruchtvlees in partjes. Doe dat boven de kom met de uien en azijn om daarin vrijkomend sinaasappelsap op te vangen. Verdeel de rucola over 4 borden en schep er in het midden de blokjes biet en partjes sinaasappel op. Doe een paar theelepels olie in een koekenpan en bak er de schijfjes halloumi aan beide kanten goudbruin in (ca 2 minuten per kant). Roer de granaatappelzaden door het uien - azijnmengsel tot een egale dressing en schep die over de rucola. Verdeel de plakjes gebruinde halloumi over de bietenblokjes en sinaasappelpartjes en strooi er de pompoenzaden, munt en dille over. Een makkelijke, snelle en smaakvolle zomersalade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |