n




























R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BIETEN - HALLOUMISALADE MET GRANAATAPPELZADEN EN DILLE
 4 p., Engeland


       

2 rode uien, gehalveerd en dun gesneden
4 el appelciderazijn
4 sinaasappels
8 x een handvol rucola
4 gekookte bieten, in stukjes gesneden
160 g dun gesneden schijven halloumi, gehalveerd
160 g granaatappelzaden
plantaardige olie
4 el pompoenzaden
2 x handvol muntblaadjes
4 à 5 takjes dille, gehakt


Bereiding


Doe de gesneden uien plus de azijn in een kom. Maak indien nodig de reepjes ui los van elkaar zodat ze allen goed met azijn bedekt worden.
Pel de sinaasappels, verwijder al het wit en verdeel het vruchtvlees in partjes. Doe dat boven de kom met de uien en azijn om daarin vrijkomend sinaasappelsap op te vangen.

Verdeel de rucola over 4 borden en schep er in het midden de blokjes biet en partjes sinaasappel op.
Doe een paar theelepels olie in een koekenpan en bak er de schijfjes halloumi aan beide kanten goudbruin in (ca 2 minuten per kant).
Roer de granaatappelzaden door het uien - azijnmengsel tot een egale dressing en schep die over de rucola.
Verdeel de plakjes gebruinde halloumi over de bietenblokjes en sinaasappelpartjes en strooi er de pompoenzaden, munt en dille over.


Info


Een makkelijke, snelle en smaakvolle zomersalade.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________