R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
voorgerecht, 6 p., Italë 2 bosjes verse bieslook 1 flinke kop platte peterselie 1 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 1 kop arboriorijst 3 1/2 kop warme kippenbouillon 1 kop versgeraspte parmezaan 3 à 4 el ongezouten boter, op kamertemperatuur zout en versgemalen peper, naar smaak 1 el witte truffelolie, plus extra voor de garnering 1 kleine zwarte truffel, papierdun geschaafd Bereiding Breng een pannetje gezouten water aan de kook. Voeg de bieslook en peterselie toe en blacheer ze 15 à 20 seconden. Giet de kruiden af in een zeef en koel ze onder stromend koud water. Dep de kuiden droog met keukenpapier en snijd of hak ze fijn. Terzijde zetten. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een voor risottobereiding geschikte pan. Voeg de ui toe en fruit die al roerend 3 à 4 minuten tot de stukjes glazig zijn. Voeg de rijst toe en sauteer die, continu roerend, tot de korrels doorschijnend zijn (eveneens 3 à 4 minuten). Voeg terwijl je blijft roeren een halve kop bouillon toe. Voeg als de bouillon door de rijst is opgenomen de volgende halve kop bouillon toe. Ga zo 20 à 25 minuten door tot de rijst zacht maar nog stevig is. Roer de kruiden, 2/3 kop parmezaan, de boter, zout en peper en de eetlepel truffelolie door de rijst. Garneer de risotto met de resterende parmezaan en de schijfjes truffel. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |