R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BIERSTRUDEL
dessert , Tjechië

250 g boter of margarine
500 g tarwebloem
250 ml licht bier
appels
rozijnen
een beetje zout
vanillesuiker
kaneel

optioneel:
 suiker


Bereiding


Maak een soepel deeg van de bloem, het bier, de gesmolten boter en wat zout.
Rol het deeg dun uit. Rek het vervolgens uit, zodat het nog dunner wordt. Zie voor aanwijzingen het recept Apfelstrudel met vanillesaus.

Schil de appels en snijd het vruchtvlees grof. Verdeel de stukken appel over een strook van het strudeldeeg.
Strooi er de rozijnen over, de vanillesuiker en de kaneel. Voeg indien gewenst nog suiker toe.

Vorm een strudel van het geheel. Zie voor aanwijzingen weer het recept Apfelstrudel met vanillesaus.

Verwarm de oven voor op 200 C.
Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de strudel met boter.
Schuif de bakplaat de oven in.
Bak de strudel ca 25 minuten.


Info


Je kunt de stukken appel, de rozijnen, (vanille)suiker en kaneel eerst mengen en dan over het deeg verdelen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________