|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert , Tjechië 250 g boter of margarine 500 g tarwebloem 250 ml licht bier appels rozijnen een beetje zout vanillesuiker kaneel optioneel: suiker Bereiding Maak een soepel deeg van de bloem, het bier, de gesmolten boter en wat zout. Rol het deeg dun uit. Rek het vervolgens uit, zodat het nog dunner wordt. Zie voor aanwijzingen het recept Apfelstrudel met vanillesaus. Schil de appels en snijd het vruchtvlees grof. Verdeel de stukken appel over een strook van het strudeldeeg. Strooi er de rozijnen over, de vanillesuiker en de kaneel. Voeg indien gewenst nog suiker toe. Vorm een strudel van het geheel. Zie voor aanwijzingen weer het recept Apfelstrudel met vanillesaus. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de strudel met boter. Schuif de bakplaat de oven in. Bak de strudel ca 25 minuten. Je kunt de stukken appel, de rozijnen, (vanille)suiker en kaneel eerst mengen en dan over het deeg verdelen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|