4



























































R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BIEFSTUK MET OESTERZWAMMEN
4 p., Nederland





4 biefstukken
300 g oesterzwammen
2 uien, gesnipperd
1/2 el (milde) mosterd
2 el cognac
6 el slagroom
boter
zout en zwarte peper
peterselie


Bereiding


Doe een ruime hoeveelheid boter in een koekenpan.
Laat de pan flink heet worden en leg er de biefstukken in.
Bak de biefstukken 4 à 5 minuten voor rosé en een paar minuten langer voor medium. Draai de biefstukken halverwege de baktijd om.
Neem de biefstukken uit de pan, kruid ze met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie.

Bak in het bakvet van de biefstukken de gesnipperde uien en de in reepjes gesneden of gescheurde oesterzwammen.
Voeg na 3 à 4 minuten de mosterd, de cognac en de slagroom toe en breng het geheel op temperatuur.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Neem de biefstukken uit de folie en leg ze op borden. Schep er de oesterzwammen en de saus over.

Garneer met wat fijngehakte peterselie.


Info


Voor het bakken van biefstuk moet de pan heet zijn, zodat het vlees direkt dichtschroeit en geen sappen verliest.

Strooi zout en peper pas na het bakken op het vlees. Peper verbrandt bij hoge temperatuur.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________