|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Nederland 4 biefstukken 300 g oesterzwammen 2 uien, gesnipperd 1/2 el (milde) mosterd 2 el cognac 6 el slagroom boter zout en zwarte peper peterselie Bereiding Doe een ruime hoeveelheid boter in een koekenpan. Laat de pan flink heet worden en leg er de biefstukken in. Bak de biefstukken 4 à 5 minuten voor rosé en een paar minuten langer voor medium. Draai de biefstukken halverwege de baktijd om. Neem de biefstukken uit de pan, kruid ze met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie. Bak in het bakvet van de biefstukken de gesnipperde uien en de in reepjes gesneden of gescheurde oesterzwammen. Voeg na 3 à 4 minuten de mosterd, de cognac en de slagroom toe en breng het geheel op temperatuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Neem de biefstukken uit de folie en leg ze op borden. Schep er de oesterzwammen en de saus over. Garneer met wat fijngehakte peterselie. Voor het bakken van biefstuk moet de pan heet zijn, zodat het vlees direkt dichtschroeit en geen sappen verliest. Strooi zout en peper pas na het bakken op het vlees. Peper verbrandt bij hoge temperatuur. |