R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BIBER DOLMASI
gevulde paprika's, hoofdgerecht of bijgerecht, 4 p., Turkije





6 à 8 middelgrote paprika's (verschillende kleuren)
3 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
200 g rijst
zout en peper
1/2 l bouillon
7 g pijnboompitten
50 g krenten of rozijnen
het gehakte vruchtvlees van 2 ontvelde en ontpitte tomaten
4 el gehakte peterselie
3 el gehakte verse munt

verder:
verse dille
tzatziki


Bereiding


Snijd het kapje van de paprika's en verwijder het zaad. Bewaar de kapjes.
Blancheer de uitgeholde paprika's 3 minuten in een halve liter kokende bouillon. Laat ze vervolgens uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Verhit de olie in een pan en bruin er de ui in.
Voeg de knoflook toe en bak die kort mee.
Voeg de rijst toe en bak die 2 minuten mee.
Voeg de tomaten, pijnboompitten en rozijnen toe en kruid het geheel met peper, zout en kaneel.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het deksel op de pan en laat de rijst garen tot al het vocht is opgenomen (ca 15 minuten).

Schep de gehakte peterselie en munt door het geheel.

Vul de paprika's met het rijstmengsel en zet ze naast elkaar in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
Zet de kapjes op de paprika's en besprenkel ze met olijfolie.
Zet de schaal in de oven en laat de gevulde paprika's 45 minuten garen.
Bedek de paprika's met aluminiumfolie als ze dreigen te verbranden.

Garneer het gerecht met een takje dille en serveer er tzatziki bij.


Info


Dit gerecht is zowel een Turkse als een Griekse specialiteit. De Griekse naam voor het gerecht is "Yemista orfana".


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________