![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BHINDI MASALA okra curry, 4 p., Pakistan ![]() 250 g (verse) okra 3 el olie 1/2 tl komijnzaad 2 middelgrote uien, in stukjes gehakt 1 groene chili, zaad verwijderd en fijngehakt 3/4 el verse gember-knoflookpasta 2 tomaten, zaad verwijderd en gehakt of gepureerd zout naar smaak 1/4 tl kurkuma 1/2 à 1 tl chilipoeder 3/4 à 1 tl garam masala 3/4 tl korianderpoeder 2 el korianderblad optioneel: 1/4 tl gedroogd fenegriekblad Was de okra en droog die daarna goed. Snijd het puntje aan de onderkant weg en verwijder de steelaanzet aan de bovenkant. Snijd de okra's verder in schijfjes van ca 2 centimeter. Verhit 1 1/2 el olie in een pan en sauteer er op middelhoge temperatuur de stukjes okra 5 à 7 minuten in. Schep ze daarna op een bord en zet dat terzijde. Verhit opnieuw 1 1/2 el olie in de pan. Voeg het komijnzaad toe en als dat gaat sputteren de stukjes ui en de fijngehakte chilipeper. Sauteer ze tot de stukjes ui geel kleuren. Voeg de knoflook toe en sauteer die 2 minuten mee. Voeg de tomaten en wat zout toe. Sauteer de tomaten tot ze zacht en papperig zijn. Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala en gemalen koriander toe en roer even. Voeg 6 el water toe en roer weer even. Laat de massala op matige temperatuur dikker worden. Proef of er nog zout toegevoegd moet worden. Doe de stukjes okra terug in de pan en voeg (optioneel) de fenegriek toe. Laat de beetgare okra met het deksel op de pan warm worden en kort (ca 2 minuten) nagaren. Neem het deksel van de pan en laat overtollig vocht verdampen. Garneer bhindi masala met verse koriander. Serveer er roti of rijst bij. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |