R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BHINDI MASALA
okra curry, 4 p., Pakistan





250 g (verse) okra
3 el olie
1/2 tl komijnzaad
2 middelgrote uien, in stukjes gehakt
1 groene chili, zaad verwijderd en fijngehakt
3/4 el verse gember-knoflookpasta
2 tomaten, zaad verwijderd en gehakt of gepureerd
zout naar smaak
1/4 tl kurkuma
1/2 à 1 tl chilipoeder
3/4 à 1 tl garam masala
3/4 tl korianderpoeder
2 el korianderblad

optioneel:     
1/4 tl gedroogd fenegriekblad     


 bereiding


Was de okra en droog die daarna goed.
Snijd het puntje aan de onderkant weg en verwijder de steelaanzet aan de bovenkant.
Snijd de okra's verder in schijfjes van ca 2 centimeter.

Verhit 1 1/2 el olie in een pan en sauteer er op middelhoge temperatuur de stukjes okra 5 à 7 minuten in. Schep ze daarna op een bord en zet dat terzijde.

Verhit opnieuw 1 1/2 el olie in de pan. Voeg het komijnzaad toe en als dat gaat sputteren de stukjes ui en de fijngehakte chilipeper. Sauteer ze tot de stukjes ui geel kleuren.

Voeg de knoflook toe en sauteer die 2 minuten mee.

Voeg de tomaten en wat zout toe. Sauteer de tomaten tot ze zacht en papperig zijn.

Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala en gemalen koriander toe en roer even.
Voeg 6 el water toe en roer weer even. Laat de massala op matige temperatuur dikker worden.

Proef of er nog zout toegevoegd moet worden.
Doe de stukjes okra terug in de pan en voeg (optioneel) de fenegriek toe.
Laat de beetgare okra met het deksel op de pan warm worden en kort (ca 2 minuten) nagaren.

Neem het deksel van de pan en laat overtollig vocht verdampen.

Garneer bhindi masala met verse koriander. Serveer er roti of rijst bij.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________