R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 BHAJIS
gefrituurde uiensnack, 8 stuks., India

 60 g kikkererwtenmeel
30 g rijstbloem
1 el ghee of boter, gesmolten
sap van 1/4 citroen
1/2 tl kurkuma
1 tl komijnzaad, grof gehakt
1/4 tl venkelzaad
1 à 2 groene chili's of naar smaak, fijngehakt
2 tl gember, fijngeraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
klein bundeltje koriander, gehakt
2 curryblaadjes, gehakt (zie info)
2 uien, gehalveerd, kern verwijderd, in smalle reepjes
olie voor het frituren


Bereiding


Doe de beide soorten bloem in een kom en roer/klop er de ghee of boter, het citroensap en zoveel water door dat het beslag de consistentie van slagroom heeft.
Roer er de specerijen, smaakmakers, kruiden en zout naar smaak door en even later de reepjes ui.

Vul een ruime pan voor 1/3 deel met olie en verhit die tot 180 C. (een druppel beslag moet sissen als die de olie raakt en boven komen drijven).
Zet voor je gaat frituren een kom koud water en een bord met keukenpapier erop klaar.
Maak je handen nat als de olie op temperatuur is en vorm balletjes van het uienmengsel ter grootte van een golfbal of iets groter en laat die voorzichtig in de olie zakken.
Frituur niet teveel balletjes in een keer en roer voorzichtig. Zorg dat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Bak de balletjes - keer ze af en toe om - tot ze krokant zijn en goudbruin kleuren (ca 4 minuten). Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze dan meteen.

Serveer er een chutney, bijvoorbeeld mangochutney of pompoenchutney en/of ingemaakt zuur bij.

Klik hier voor mangochutney en hier voor pompoenchutney.


Info


Bhajia is het Indiase woord voor beignet, in het Engels "fritter" en behoort tot de "pakorafamilie": Indiase hapjes of snacks, die na gedoopt te zijn in een beslag op basis van kikkererwtenmeel, gefrituurd worden.

Bahjis zijn op hun best als ze licht en krokant zijn en op hun ergst als ze dat niet zijn. Dat laatste willen we natuurlijk niet.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________