![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gefrituurde uiensnack, 8 stuks., India 60 g kikkererwtenmeel 30 g rijstbloem 1 el ghee of boter, gesmolten sap van 1/4 citroen 1/2 tl kurkuma 1 tl komijnzaad, grof gehakt 1/4 tl venkelzaad 1 à 2 groene chili's of naar smaak, fijngehakt 2 tl gember, fijngeraspt 2 tenen knoflook, fijngehakt klein bundeltje koriander, gehakt 2 curryblaadjes, gehakt (zie info) 2 uien, gehalveerd, kern verwijderd, in smalle reepjes olie voor het frituren Bereiding Doe de beide soorten bloem in een kom en roer/klop er de ghee of boter, het citroensap en zoveel water door dat het beslag de consistentie van slagroom heeft. Roer er de specerijen, smaakmakers, kruiden en zout naar smaak door en even later de reepjes ui. Vul een ruime pan voor 1/3 deel met olie en verhit die tot 180 C. (een druppel beslag moet sissen als die de olie raakt en boven komen drijven). Zet voor je gaat frituren een kom koud water en een bord met keukenpapier erop klaar. Maak je handen nat als de olie op temperatuur is en vorm balletjes van het uienmengsel ter grootte van een golfbal of iets groter en laat die voorzichtig in de olie zakken. Frituur niet teveel balletjes in een keer en roer voorzichtig. Zorg dat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bak de balletjes - keer ze af en toe om - tot ze krokant zijn en goudbruin kleuren (ca 4 minuten). Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze dan meteen. Serveer er een chutney, bijvoorbeeld mangochutney of pompoenchutney en/of ingemaakt zuur bij. Klik hier voor mangochutney en hier voor pompoenchutney. Bhajia is het Indiase woord voor beignet, in het Engels "fritter" en behoort tot de "pakorafamilie": Indiase hapjes of snacks, die na gedoopt te zijn in een beslag op basis van kikkererwtenmeel, gefrituurd worden. Bahjis zijn op hun best als ze licht en krokant zijn en op hun ergst als ze dat niet zijn. Dat laatste willen we natuurlijk niet.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|