R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BESSARABISE PANNENKOEKEN
spinazie en kaaspannenkoeken, 4 à 6 p., Roemenië

voor het beslag:
4 eieren, losgeklopt
40 g gesmolten boter
250 ml kookroom
250 ml sodawater
175 g tarwebloem
een beetje zout

verder:
1 eiwit, losgeklopt
olie voor het bakken

voor de vulling:
350 g feta, verkruimeld
50 g parmezaanse kaas, geraspt
40 g boter
1 teen knoflook, geperst
450 g diepvriesspinazie, ontdooid
parmezaanschaafsel


Bereiding


Doe de eieren, gesmolten boter, kookroom en het sodawater in een kom en meng ze.
Klop met een garde de bloem en het zout door het mengsel. Klop tot je een egaal, klontvrij beslag hebt. Laat het beslag 15 minuten rusten.

Zet een bord klaar waarop je de gebakken pannenkoeken kunt opstapelen.

Vet een kleine koekenpan (diameter circa 15 cm) licht in met wat olie.
Verhit de pan op middelhoog vuur.
Giet 4 el (60 ml) beslag in het pannetje en beweeg het wat om het beslag over de bodem te verspreiden.
Bak ieder pannenkoekje aan beide zijden licht goudbruin (1 1/2 à 2 minuten per kant).

Meng in een kom de verkruimelde feta, de geraspte parmezaanse kaas, 40 g zachte boter en het teentje knoflook.

Knijp het vocht zoveel mogelijk uit de ontdooide spinazie.
Meng het kaasmengsel en de spinazie.

Schep op elk pannenkoekje 2 à 3 eetlepels vulling.
Bestrijk de rand van ieder pannenkoekje vervolgens met wat eiwit en vouw dan de ene helft over de andere. Druk de randen samen om de vulling te "verzegelen".
Bak de pannenkoekjes in een beetje olie nog eens aan beide kanten tot ze dieper goudbruin kleuren en de vulling op temperatuur is gekomen.
Strooi tenslotte wat parmezaanse kaas over ieder pannenkoekje.

Direkt serveren.


Info


Bessarabia is de regio die vandaag de dag voor een groot deel tot Moldova behoort en voor een klein deel tot Oekraïne. De regio was eens in een unie verenigd met het toenmalige koninkrijk Roemenië.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________