|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| spinazie en kaaspannenkoeken, 4 à 6 p., Roemenië voor het beslag: 4 eieren, losgeklopt 40 g gesmolten boter 250 ml kookroom 250 ml sodawater 175 g tarwebloem een beetje zout verder: 1 eiwit, losgeklopt olie voor het bakken voor de vulling: 350 g feta, verkruimeld 50 g parmezaanse kaas, geraspt 40 g boter 1 teen knoflook, geperst 450 g diepvriesspinazie, ontdooid parmezaanschaafsel Bereiding Doe de eieren, gesmolten boter, kookroom en het sodawater in een kom en meng ze. Klop met een garde de bloem en het zout door het mengsel. Klop tot je een egaal, klontvrij beslag hebt. Laat het beslag 15 minuten rusten. Zet een bord klaar waarop je de gebakken pannenkoeken kunt opstapelen. Vet een kleine koekenpan (diameter circa 15 cm) licht in met wat olie. Verhit de pan op middelhoog vuur. Giet 4 el (60 ml) beslag in het pannetje en beweeg het wat om het beslag over de bodem te verspreiden. Bak ieder pannenkoekje aan beide zijden licht goudbruin (1 1/2 à 2 minuten per kant). Meng in een kom de verkruimelde feta, de geraspte parmezaanse kaas, 40 g zachte boter en het teentje knoflook. Knijp het vocht zoveel mogelijk uit de ontdooide spinazie. Meng het kaasmengsel en de spinazie. Schep op elk pannenkoekje 2 à 3 eetlepels vulling. Bestrijk de rand van ieder pannenkoekje vervolgens met wat eiwit en vouw dan de ene helft over de andere. Druk de randen samen om de vulling te "verzegelen". Bak de pannenkoekjes in een beetje olie nog eens aan beide kanten tot ze dieper goudbruin kleuren en de vulling op temperatuur is gekomen. Strooi tenslotte wat parmezaanse kaas over ieder pannenkoekje. Direkt serveren. Bessarabia is de regio die vandaag de dag voor een groot deel tot Moldova behoort en voor een klein deel tot Oekraïne. De regio was eens in een unie verenigd met het toenmalige koninkrijk Roemenië.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|