![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Berlijnse aardappelsalade, 4 p., Duitsland ![]() 1 k vastkokende aardappels 2 tl middelscherpe mosterd 3 tl suiker 100 ml augurkennat (pot) 50 ml witte wijnazijn 100 ml zonnebloem- of distelolie 1 wat zure appel 4 middelgrote augurken (pot) 1 grote ui, fijngesneden 1 teentje knoflook, geperst 1/2 bosje lenteui of bieslook zout en peper karweizaad (kummel) Bereiding Kook de aardappels met schil in water waaraan 1 eetlepel zout en 1 eetlepel kummel is toegevoegd. Giet het kooknat af. Laat de aardappels schrikken onder stromend koud water en vervolgens wat afkoelen. Pel de aardappels. Doe de mosterd, suiker, het augurkennat, de azijn, de olie, zout, royaal peper, knoflook en uisnippers in een ruime kom en klop ze met een garde stevig door elkaar. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de augurken en de aardappels in schijfjes. Leg in een grote schaal of kom een laagje aardappelschijfjes en daar bovenop een laagje augurk en appel. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel het geheel met een paar eetlepels vinaigrette. Herhaal deze werkwijze voor de rest van de ingrediënten. Laat de salade zeker 3 à 4 uur of beter nog een hele nacht rusten zodat de smaken in kunnen trekken. I Strooi wat lenteui of bieslook over de salade voor je die serveert. Een heerlijke aardappelsalade waaraan eens een keer geen mayonaise te pas komt. De suiker laat ik achterwege, die voegt wat mij betreft niets toe.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|