R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten














































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BENGALI PULAO
pilav, 6 p., India





500 g basmatirijst
2 blaadjes laurier
30 g rozijnen
een handvol cashewnoten
4 à 5 kardamompitten, geplet
2 1/2 cm van een kaneelstokje
1 ui, in ringen gesneden plus extra voor de garnering
1 tl gemberpasta of 2 tl geraspte verse gember
1/2 tl suiker
1 mespunt saffraan opgelost in 1 el melk
200 g ghee of boter
zout naar smaak


Bereiding


Was de rijst en spreid die vervolgens uit. Laat de rijst drogen.

Verhit de ghee of boter in een ruime pan en sauteer er de laurierblaadjes met de uiringen in tot de uiringen goudbruin kleuren.
Voeg de kruidnagels, het stukje kaneelstok, de kardemompitten, de cashewnoten en de gember toe en roerbak ze tot het mengsel geurt en lichtbruin kleurt.

Voeg de rijst, de suiker en zout naar smaak toe en ga 2 minuten door met roerbakken.

Voeg de rozijnen en het saffraanmengsel toe en meng ze met de andere ingrediënten.
Roer 4 koppen heet water door het geheel.
Doe het deksel op de pan maar roer regelmatig.
Schep de pulao als de rijst gaar is op een serveerschaal.

Garneer het gerecht met noten en gebakken uiringen.


Info


Pulao (pilav) en soortgelijke schotels maken deel uit van de keukens van  zowel het Midden-Oosten als die van Centraal en Zuid-Azië, Latijns Amerika en de Caraïbische eilanden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel varianten van het gerecht bestaan.

Voor alle varianten geldt echter hetzelfde "geheim": de basis voor een goede pilav is het grondig wassen en vervolgens drogen van de rijst. Dit maakt de korrels zacht waardoor ze tijdens het koken maximaal vloeistof absorberen. Het resultaat is luchtigere rijst.

Bengali pulao wordt vooral geserveerd bij bruiloften en andere bijzondere gelegenheden.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________