![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| pilav, 6 p., India ![]() 500 g basmatirijst 2 blaadjes laurier 30 g rozijnen een handvol cashewnoten 4 à 5 kardamompitten, geplet 2 1/2 cm van een kaneelstokje 1 ui, in ringen gesneden plus extra voor de garnering 1 tl gemberpasta of 2 tl geraspte verse gember 1/2 tl suiker 1 mespunt saffraan opgelost in 1 el melk 200 g ghee of boter zout naar smaak Bereiding Was de rijst en spreid die vervolgens uit. Laat de rijst drogen. Verhit de ghee of boter in een ruime pan en sauteer er de laurierblaadjes met de uiringen in tot de uiringen goudbruin kleuren. Voeg de kruidnagels, het stukje kaneelstok, de kardemompitten, de cashewnoten en de gember toe en roerbak ze tot het mengsel geurt en lichtbruin kleurt. Voeg de rijst, de suiker en zout naar smaak toe en ga 2 minuten door met roerbakken. Voeg de rozijnen en het saffraanmengsel toe en meng ze met de andere ingrediënten. Roer 4 koppen heet water door het geheel. Doe het deksel op de pan maar roer regelmatig. Schep de pulao als de rijst gaar is op een serveerschaal. Garneer het gerecht met noten en gebakken uiringen. Pulao (pilav) en soortgelijke schotels maken deel uit van de keukens van zowel het Midden-Oosten als die van Centraal en Zuid-Azië, Latijns Amerika en de Caraïbische eilanden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel varianten van het gerecht bestaan. Voor alle varianten geldt echter hetzelfde "geheim": de basis voor een goede pilav is het grondig wassen en vervolgens drogen van de rijst. Dit maakt de korrels zacht waardoor ze tijdens het koken maximaal vloeistof absorberen. Het resultaat is luchtigere rijst. Bengali pulao wordt vooral geserveerd bij bruiloften en andere bijzondere gelegenheden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|