R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BELGISCHE CHOCOLADEMOUSSE
dessert, 4., België





150 g Callebaut of  ander hoogwaardige Belgische pure chcolade
200 ml slagroom
75 g basterdsuiker
2 eieren, gesplitst, op kamertemperatuur

verder:
geschaafde chocoladekrullen of -splinter
amandelsplit
 stukjes geconfituurde sinasappelschil
ongezoet cacaopoeder
extra geklopte slagroom


Bereiding


Vul een pannetje voor de helft met water en breng dat aan de kook.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Zet de kom op het pannetje en laat de chocolade, terwijl je af en toe roert, smelten.

Neem als de chocolade gesmolten is de kom van het pannetje en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop in een schone kom de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Terzijde zetten.

Klop in een andere, vetvrije kom de eiwitten onder toevoeging van 4 eetlepels suiker tot stijve pieken.

Klop in weer een andere kom de eidooriers los onder toevoeging van het laatste deel suiker.

Vouw het eigeelmengsel door het chocolademengsel.
Vouw daar de slagroom door.
Vouw daar losjes het stijfgeklopte eiwit door.

Lepel of spuit de mousse in ramekins, dessertglazen of chocoladecoups en zet die voor minimaal een uuri n de koelkast.

Maak de mousse op met één of meer van de bovengoemde mogelijkheden.
 

Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________