![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4., België ![]() 150 g Callebaut of ander hoogwaardige Belgische pure chcolade 200 ml slagroom 75 g basterdsuiker 2 eieren, gesplitst, op kamertemperatuur verder: geschaafde chocoladekrullen of -splinter amandelsplit stukjes geconfituurde sinasappelschil ongezoet cacaopoeder extra geklopte slagroom Bereiding Vul een pannetje voor de helft met water en breng dat aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Zet de kom op het pannetje en laat de chocolade, terwijl je af en toe roert, smelten. Neem als de chocolade gesmolten is de kom van het pannetje en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur. Klop in een schone kom de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Terzijde zetten. Klop in een andere, vetvrije kom de eiwitten onder toevoeging van 4 eetlepels suiker tot stijve pieken. Klop in weer een andere kom de eidooriers los onder toevoeging van het laatste deel suiker. Vouw het eigeelmengsel door het chocolademengsel. Vouw daar de slagroom door. Vouw daar losjes het stijfgeklopte eiwit door. Lepel of spuit de mousse in ramekins, dessertglazen of chocoladecoups en zet die voor minimaal een uuri n de koelkast. Maak de mousse op met één of meer van de bovengoemde mogelijkheden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|