R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BAZHA
notensaus, Georgië

150 g walnoten, gepeld en in grove stukken
5 el witte wijnazijn
1 middelgrote ui, in grove stukken
2 tenen knoflook
1/4 kop verse koriander
3/4 tl pikante paprika
1 tl fenegriek
1 à 1 1/2 kop water of bouillon
3/4 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen kurkuma
zout naar smaak

optioneel:
1 el olijfolie


Bereiding


Je kunt de ui, indien je wilt, vooraf fruiten in olijfolie. Snijd de ui dan fijn in plaats van grof.

Doe de walnoten, de ui, de knoflook en zout in de keukenmachine en maal de ingrediënten tot een dikke pasta. Schep de pasta in een ruime kom.
Voeg de azijn, verse koriander, gemalen koriander, paprika, fenegriek en kurkuma aan de pasta toe én zoveel water of bouillon als nodig is om er er een licht-vloeibare saus - vgl (dikke) yoghurt - van te maken. Meng de ingrediënten goed.
Laat de saus minstens een uur op kamertemperatuur rusten. De saus zal nog dikker worden.

Bewaar de saus in de koelkast.


Info


In Georgïe is "men" gek op walnoten. Ze worden aan tal van gerechten toegevoegd, vaak in de vorm van een saus. De receptuur daarvoor is zeer divers.
Bazha is één van de de meest populaire soorten notensaus. De saus wordt vaak bij vlees, gevogelte, vis en groente geserveerd.
De niet gezoete, niet gekookte saus heeft een wat zure toets, wat typerend is voor de meeste Georgische notensauzen.

Zie ook satsivi, een eveneens geliefde Georgische notensaus.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________