![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| notensaus, Georgië 150 g walnoten, gepeld en in grove stukken 5 el witte wijnazijn 1 middelgrote ui, in grove stukken 2 tenen knoflook 1/4 kop verse koriander 3/4 tl pikante paprika 1 tl fenegriek 1 à 1 1/2 kop water of bouillon 3/4 tl gemalen koriander 1/2 tl gemalen kurkuma zout naar smaak optioneel: 1 el olijfolie Bereiding Je kunt de ui, indien je wilt, vooraf fruiten in olijfolie. Snijd de ui dan fijn in plaats van grof. Doe de walnoten, de ui, de knoflook en zout in de keukenmachine en maal de ingrediënten tot een dikke pasta. Schep de pasta in een ruime kom. Voeg de azijn, verse koriander, gemalen koriander, paprika, fenegriek en kurkuma aan de pasta toe én zoveel water of bouillon als nodig is om er er een licht-vloeibare saus - vgl (dikke) yoghurt - van te maken. Meng de ingrediënten goed. Laat de saus minstens een uur op kamertemperatuur rusten. De saus zal nog dikker worden. Bewaar de saus in de koelkast. In Georgïe is "men" gek op walnoten. Ze worden aan tal van gerechten toegevoegd, vaak in de vorm van een saus. De receptuur daarvoor is zeer divers. Bazha is één van de de meest populaire soorten notensaus. De saus wordt vaak bij vlees, gevogelte, vis en groente geserveerd. De niet gezoete, niet gekookte saus heeft een wat zure toets, wat typerend is voor de meeste Georgische notensauzen. Zie ook satsivi, een eveneens geliefde Georgische notensaus.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |