R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BATATA HARRA
gekruide Libanese aardappels, 6 p






1 k aardappels, in blokjes van 2 1/2 cm
2 el olijfolie
1 1/2 tl zout
2 el extra vergine olijfolie
5 tenen knoflook, geperst
1/4 kop fijngehakte verse koriander
1 el citroensap
1/4 tl cayennepeper (of meer naar smaak)


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Doe de blokjes aardappel met 2 el olijfolie en het zout in een kom. Schep de aardappelblokjes om tot de olie en het zout goed verdeeld zijn.

Bekleed twee ovenbakplaten met bakpapier en verdeel er de aardappelblokjes over.
Schuif de bakplaten de oven in en rooster de aardappelbokjes in ca 40 minuten goudbruin. Schep ze tijdens het roosteren 1 of 2 keer om.

Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur 2 el olijfolie. Bak er de knoflook en de koriander in tot ze gaan geuren.
Voeg het citroensap toe gevolgd door de blokjes aardappel. Schud de pan zodat alle blokjes aardappel met een laagje olie-knoflook-citroenmengsel bedekt worden.

Voeg zonodig nog zout toe en strooi er de cayennepeper over.


Info















naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________