![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gekruide Libanese aardappels, 6 p ![]() 1 k aardappels, in blokjes van 2 1/2 cm 2 el olijfolie 1 1/2 tl zout 2 el extra vergine olijfolie 5 tenen knoflook, geperst 1/4 kop fijngehakte verse koriander 1 el citroensap 1/4 tl cayennepeper (of meer naar smaak) Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de blokjes aardappel met 2 el olijfolie en het zout in een kom. Schep de aardappelblokjes om tot de olie en het zout goed verdeeld zijn. Bekleed twee ovenbakplaten met bakpapier en verdeel er de aardappelblokjes over. Schuif de bakplaten de oven in en rooster de aardappelbokjes in ca 40 minuten goudbruin. Schep ze tijdens het roosteren 1 of 2 keer om. Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur 2 el olijfolie. Bak er de knoflook en de koriander in tot ze gaan geuren. Voeg het citroensap toe gevolgd door de blokjes aardappel. Schud de pan zodat alle blokjes aardappel met een laagje olie-knoflook-citroenmengsel bedekt worden. Voeg zonodig nog zout toe en strooi er de cayennepeper over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |