R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BASBOUSA
gebak, 25 à 30 stukjes, Egypte





2 1/2 kop semolina
90 g geraspte kokos
220 g basterdsuiker
75 g zelfrijzend bakmeel
200 g dikke yoghurt
200 g gesmolten, ongezouten boter
1 tl vanille-extract
30 g geblancheerde amandelen
 (eventueel) wat melk

voor de siroop:
330 g suiker
250 ml water
1 tl citroensap
1 tl rozenwater


Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 C.

Meng in een ruime kom de semolina, kokos, suiker, yoghurt, gesmolten boter, het vanille-extract en het bakmeel. Voeg wat melk toe als het mengsel te dik is. Het moet echter tamelijk massief zijn.

Spreid het mengsel uit in een bakvorm van ongeveer 30 bij 25 centimeter. Druk het met je handen aan tot een egale laag.
Snijd de basbousa in ruitvormige stukken en leg op ieder stuk een amandel.
Bak de basbousa 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel vervolgens 5 minuten koken zonder te roeren.
Roer het citroensap en het rozenwater door de siroop en neem het pannetje van het vuur. Laat de siroop afkoelen.

Giet de siroop over de basbousa terwijl die nog warm is.
Laat het gebak afkoelen.


Info


Zie ook de Algerijnse versie (basbousse) van dit gerecht.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________