![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gebak, 25 à 30 stukjes, Egypte ![]() 2 1/2 kop semolina 90 g geraspte kokos 220 g basterdsuiker 75 g zelfrijzend bakmeel 200 g dikke yoghurt 200 g gesmolten, ongezouten boter 1 tl vanille-extract 30 g geblancheerde amandelen (eventueel) wat melk voor de siroop: 330 g suiker 250 ml water 1 tl citroensap 1 tl rozenwater Bereiding Verwarm de oven voor op 190 C. Meng in een ruime kom de semolina, kokos, suiker, yoghurt, gesmolten boter, het vanille-extract en het bakmeel. Voeg wat melk toe als het mengsel te dik is. Het moet echter tamelijk massief zijn. Spreid het mengsel uit in een bakvorm van ongeveer 30 bij 25 centimeter. Druk het met je handen aan tot een egale laag. Snijd de basbousa in ruitvormige stukken en leg op ieder stuk een amandel. Bak de basbousa 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Breng in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel vervolgens 5 minuten koken zonder te roeren. Roer het citroensap en het rozenwater door de siroop en neem het pannetje van het vuur. Laat de siroop afkoelen. Giet de siroop over de basbousa terwijl die nog warm is. Laat het gebak afkoelen. Zie ook de Algerijnse versie (basbousse) van dit gerecht. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |