|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| met vlees gevulde stoombroodjes, 8 stuks, China voor het deeg: 400 g tarwebloem 8 g droge gist 8 g zout 1 1/2 el (arachide)olie voor de vulling: 1 el plantaardige olie 200 g half-om-halfgehakt 1 teen knoflook, geperst 2 el sojasaus 2 el droge sherry 1 bosuitje, in ringetjes versgemalen zwarte peper voor de chilisaus: 100 ml azijn 200 g suiker 50 ml gembersiroop 2 teentjes knoflook 4 rode pepers, zaad en zaadlijsten verwijderd 1 el tapiocabloem, eventueel maizena 1 el vissaus Bereiding Begin met het bereiden van de chilisaus (als je geen kant-en-klare- chilisaus voor dit gerecht gebruikt). Doe een paar eetlepels water in een kommetje en roer er het tapiocameel door. Snijd de knoflook en het vruchtvlees van de pepers fijn. Doe de fijngesneden knoflook en pepers, de azijn, suiker, gembersiroop en vissaus in een pannetje en kook het geheel enkele minuten of tot de suiker helemaal opgenomen is. Verlaag de hittetoevoer, voeg het tapiocapapje toe en roer. Laat de chilisaus vervolgens afkoelen. Met het afkoelen wordt de chilisaus (wat) dikker. Het deeg. Doe de bloem in een kom, roer er de gistkorrels door en vervolgens het zout. Voeg terwijl je roert de olie en 125 tot 150 ml water toe. Blijf roeren tot er een samenhangend deeg ontstaat. Geef het deeg 10 minuten rust. Kneed het deeg op een met wat olie ingevet werkblad tot een soepel en elastisch geheel (5 à 10 minuten). Verdeel het deeg in acht gelijke stukken en maak er balletjes van. Laat ze opnieuw rusten, nu 30 minuten. Bedek om uitdroging te voorkomen de balletjes met een met bloem bestoven keukendoek. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak er het gehakt rul in. Voeg de knoflook, sojasaus en sherry toe. Roer ze door het gehakt en laat het vocht verdampen. Schep de ringetjes lenteui door het gehakt en breng het op smaak met peper. Neem een deegballetje en druk het met de palm van je hand iets plat. Schep een eetlepel gehakt in de ontstane holte en vouw het deeg rond de vulling dicht. Je kunt het balletje ook met een deegrol uitrollen tot een cirkel met een diameter van 10 à 12 centimeter, de vulling op het midden scheppen en het deeg er omheen "plooien". Herhaal deze werkwijze voor de overige balletjes en vulling. Bedek de gevulde balletjes met een met bloem bestoven keukendoek en laat ze 30 minuten narijzen. Breng een laagje water aan de kook in het onderste deel van je stoompan. Bekleed het stoommandje met bakpapier, leg er de bapaobroodjes met voldoende tussenruimte in, plaats het mandje op het watergedeelte van de pan en plaats het deksel op het stoomgedeelte. Stoom de broodjes in 15 minuten gaar. Bapao is van oorsprong Indonesisch. Het broodje is echter zo sterk ingeburgerd in de Chinese keuken dat het daaraan toegeschreven wordt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|