R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
BAPAO
met vlees gevulde stoombroodjes, 8 stuks, China

voor het deeg:
400 g tarwebloem
8 g droge gist
8 g zout
1 1/2 el (arachide)olie

voor de vulling:
1 el plantaardige olie
200 g half-om-halfgehakt
1 teen knoflook, geperst
2 el sojasaus
2 el droge sherry
1 bosuitje, in ringetjes
versgemalen zwarte peper

voor de chilisaus:
100 ml azijn
200 g suiker
50 ml gembersiroop
2 teentjes knoflook
4 rode pepers, zaad en zaadlijsten verwijderd
1 el tapiocabloem, eventueel maizena
1 el vissaus


Bereiding

Begin met het bereiden van de chilisaus (als je geen kant-en-klare- chilisaus voor dit gerecht gebruikt).

Doe een paar eetlepels water in een kommetje en roer er het tapiocameel door.
Snijd de knoflook en het vruchtvlees van de pepers fijn. 
Doe de fijngesneden knoflook en pepers, de azijn, suiker, gembersiroop en vissaus in een pannetje en kook het geheel enkele minuten of tot de suiker helemaal opgenomen is. Verlaag de hittetoevoer, voeg het tapiocapapje toe en roer.
Laat de chilisaus vervolgens afkoelen. Met het afkoelen wordt de chilisaus (wat) dikker.

Het deeg.
Doe de bloem in een kom, roer er de gistkorrels door en vervolgens het zout.
Voeg terwijl je roert de olie en 125 tot 150 ml water toe. Blijf roeren tot er een samenhangend deeg ontstaat. Geef het deeg 10 minuten rust.

Kneed het deeg op een met wat olie ingevet werkblad tot een soepel en elastisch geheel (5 à 10 minuten).

Verdeel het deeg in acht gelijke stukken en maak er balletjes van. Laat ze opnieuw rusten, nu 30 minuten. Bedek om uitdroging te voorkomen
de balletjes met een met bloem bestoven keukendoek.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak er het gehakt rul in.
Voeg de knoflook, sojasaus en sherry toe. Roer ze door het gehakt en laat het vocht verdampen.
Schep de ringetjes lenteui door het gehakt en breng het op smaak met peper.

Neem een deegballetje en druk het met de palm van je hand iets plat. Schep een eetlepel gehakt in de ontstane holte en vouw het deeg rond de vulling dicht. Je kunt het balletje ook met een deegrol uitrollen tot een cirkel met een diameter van 10 à 12 centimeter, de vulling op het midden scheppen en het deeg er omheen "plooien".
Herhaal deze werkwijze voor de overige balletjes en vulling.

Bedek de gevulde balletjes met een met bloem bestoven keukendoek en laat ze 30 minuten narijzen.

Breng een laagje water aan de kook in het onderste deel van je stoompan. Bekleed het stoommandje met bakpapier, leg er de bapaobroodjes met voldoende tussenruimte in, plaats het mandje op het watergedeelte van de pan en plaats het deksel op het stoomgedeelte.
Stoom de broodjes in 15 minuten gaar.


Info


Bapao is van oorsprong Indonesisch. Het broodje is echter zo sterk ingeburgerd in de Chinese keuken dat het daaraan toegeschreven wordt.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________