R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BANOFFEE PIE
bananen-toffeepudding, 6 à 8 p., Engeland

reeks 515 (141K)



1 blikje gecondenseerde melk (400 ml)
275 g boter
75 g basterdsuiker
75 g rietsuiker
250 g koekjes (digestives)
3 a 4 rijpe bananen
250 ml slagroom
cacoapoeder


Bereiding


Smelt op laag vuur 100 gram boter in een steelpannetje.
Verkruimel de digestives. Dat gaat gemakkelijk met een deegrol.
Meng in een kom de koekkruimels en de gesmolten boter.
Doe het mengsel in een ronde springvorm van ca 19 cm doorsnee. Druk de kruimels wat aan. Terzijde zetten.

Smelt de rest van de boter (175 g).
Voeg de basterdsuiker en de rietsuiker toe en als deze gesmolten zijn de gecondenseerde melk.
Breng het mengsel onder continue roeren aan de kook. Giet het als het 2 minuten gekookt heeft over de taartbodem.
Laat de taart afkoelen en opstijven (ca 1 1/2 uur).

Maak de bananen schoon, snijd ze in schijfjes en verdeel ze over de taart.
Bedek de bananentaart met een laagje gezoete, geklopte slagroom.
Strooi wat cacoapoeder over de banoffee pie.


Info


Deze taart, of pudding zo je wilt, is heel erg lekker. Op een of andere site las ik dat iemand bereid was er zelfs het Kanaal voor over te zwemmen. Nou vind ik dat persoonlijk wel wat drastisch maar misschien is het nog niet zo'n slecht idee want banoffee pie is een caloriebom van de eerste orde. Als je nou de rest van de week alleen maar magere yochurt zou eten -het is maar een idee natuurlijk- moet het kunnen zonder er verder schuldcomplexen aan over te houden. Ach, carpe diem (niet iedere dag natuurlijk). Enjoy!




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________