![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bananen-toffeepudding, 6 à 8 p., Engeland ![]() 1 blikje gecondenseerde melk (400 ml) 275 g boter 75 g basterdsuiker 75 g rietsuiker 250 g koekjes (digestives) 3 a 4 rijpe bananen 250 ml slagroom cacoapoeder Bereiding Smelt op laag vuur 100 gram boter in een steelpannetje. Verkruimel de digestives. Dat gaat gemakkelijk met een deegrol. Meng in een kom de koekkruimels en de gesmolten boter. Doe het mengsel in een ronde springvorm van ca 19 cm doorsnee. Druk de kruimels wat aan. Terzijde zetten. Smelt de rest van de boter (175 g). Voeg de basterdsuiker en de rietsuiker toe en als deze gesmolten zijn de gecondenseerde melk. Breng het mengsel onder continue roeren aan de kook. Giet het als het 2 minuten gekookt heeft over de taartbodem. Laat de taart afkoelen en opstijven (ca 1 1/2 uur). Maak de bananen schoon, snijd ze in schijfjes en verdeel ze over de taart. Bedek de bananentaart met een laagje gezoete, geklopte slagroom. Strooi wat cacoapoeder over de banoffee pie. Deze taart, of pudding zo je wilt, is heel erg lekker. Op een of andere site las ik dat iemand bereid was er zelfs het Kanaal voor over te zwemmen. Nou vind ik dat persoonlijk wel wat drastisch maar misschien is het nog niet zo'n slecht idee want banoffee pie is een caloriebom van de eerste orde. Als je nou de rest van de week alleen maar magere yochurt zou eten -het is maar een idee natuurlijk- moet het kunnen zonder er verder schuldcomplexen aan over te houden. Ach, carpe diem (niet iedere dag natuurlijk). Enjoy!
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |