R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| zoet walnotengebak, 12 stukjes, Bulgarije 8 vellen filodeeg gesmolten boter 75 g walnoten, in stukjes gehakt voor de siroop: 225 g kristalsuiker 240 ml water (zie Info) 1 tl vanille-extract Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk 2 vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar. Verdeel er 1/3 deel van de noten over. Bedek de noten met een vel beboterd filodeeg en strooi ook daar 1/3 deel van de noten over. Doe dit nog een keer. Eindig met 2 vellen met boter bestreken filodeeg. Rol het deeg vanuit de lengte op. Leg de rol met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat de oven in. Bak de notenrol in ongeveer 30 minuten goudbruin. Neem het gebak uit de oven en laat het gedurende een half uur afkoelen. Doe de ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje. Breng het mengsel al roerend aan de kook en temper vervolgens de warmtebron. Laat het suikerwater indikken tot het stroperig is. Giet de ingedikte hete siroop over de notenrol. Laat het gebak opnieuw 30 minuten staan. Serveer banitsa saralia op kamertemperatuur. De siroop kun je beter met minder water bereiden dan de 240 ml die het oorspronkelijke recept aangeeft. Als je 240 ml water aan de suiker toevoegt, duurt het erg lang voor je een voldoende ingedikte siroop hebt. Als je 100 ml water minder toevoegt, ben je minder tijd kwijt en verbruik je minder energie. De siroop kun je verder beter een beetje af laten koelen voor je die over de notenrol giet. Ze is dan minder vloeibaar waardoor ze beter aan het deeg blijft kleven en minder gemakkelijk van de ronde vorm af loopt. Giet niet alle siroop ineens over de rol. Je kunt dat beter met ingelaste pauzes in gedeelten doen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |