![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, 4 à 6 p., India ![]() 1 savooyekool (circa 800 g) 2 el ghee, boter of olie 1 1/2 tl komijnzaad 1/4 tl koenjit (kurkuma) 1 el fijngesneden of geraspte verse gember of een 1/2 tl gemberpoeder 250 g tomatensaus (passato) of 1 kop fijngesneden rijpe tomaten 1/4 tl gemalen rode peper of 2 van zaad ontdane en fijngesneden groene pepers 1/2 tl zout 1/2 kop (120 ml) heet water 1 à 2 el fijngehakte verse koriander of 1 el gemalen koriander optioneel: 1/4 tl asafoetida (toko) Bereiding Snijd de bladeren in repen van 1 à 1 1/2 cm breed. Verhit op middelhoog vuur de ghee, boter of olie in een grote pan met dikke bodem. Strooi de komijn in de pan en laat die gedurende 10 à 15 seconden wat donkerder kleuren. Voeg vervolgens, tenminste als je die gebruiken wilt, de asafoetida toe en meteen daarop de fijngesneden kool. Voeg de koenjit toe en roerbak tot de repen kool geslonken zijn (ca 5 minuten). Voeg de gember, tomatensaus en gemalen rode peper of chili's toe en laat het geheel onder regelmatig omscheppen 5 minuten garen. Voeg het zout en het water toe. Temper de hittebron en laat de kool verder garen en het water absorberen (circa 20 minuten). Controleer regelmatig of de groente niet te droog staat of verbrandt. Schep de koriander door de groente en proef of er nog zout toegevoegd moet worden. Direct serveren. Asafoetida, ofwel " hars met sterke geur" ruikt niet bepaald lekker en kan dan ook het best in een goed af te sluiten potje bewaard worden. Niet voor niets wordt het uit de wortels en stengels van de Ferula asafoetida verkregen goedje in het Nederlands "duivelsdrek" genoemd. Asafoetida is in poedervorm vermengd met rijstbloem en Arabische gom veelal in Aziatische winkels te koop. De beste vervanger voor asafoetida is een ui- knoflookmengsel. Reken voor 1 tl asafoetida 1 el ui en 1 tl knoflook.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|