R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten



























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
(SHOURBAT) BAMYA

okra en lamstew, Irak






450 g verse of diepvries-okra, okra in pot
450 g lams- of runderstoofvlees
2 tl plantaardige olie
475 g tomatensaus
3 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 kop citroensap
1 tl zout
4 koppen water


Bereiding


Spoel het vlees met koud water. Laat het in een zeef uitlekken.

Verhit de olie in een pan en sauteer er het vlees 5 minuten in.

Voeg de knoflook, het water en de tomatensaus toe en laat het geheel op laag vuur sudderen tot het vlees gaar is (ca 40 minuten).

Voeg de okra en het zout toe. Snijd als je verse okra gebruikt het stengelgedeelte weg. Gaar de okra 20 minuten in de saus.

Voeg het citroensap toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.

Serveer er witte rijst bij.


Info


Bamya is een populair Irakees gerecht. Als je bamya serveert in een soepkom met brood wordt het gerecht Shourbat Bamya (okra-soep) genoemd.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________