I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  BALSAMICO-AARDBEIEN MET MASCARPONE
dessert, 6 p





1/3 kop balsamico-azijn
2 tl suiker
4 el suiker
1/2 tl vers citroensap
1/2 kop mascarpone
1/2 kop slagroom
1/2 tl vanille-extract
ca 700 g aardbeien


Bereiding


Doe de azijn, 2 tl suiker en het citroensap in een pannetje met dikke bodem. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Laat de siroop inkoken tot 1/4 kop (ca 3 minuten).

Laat de siroop in een kommetje helemaal afkoelen.

Meng in een middelgrote kom de mascarpone, de slagroom, het vanille-extract en 2 eetlepels suiker.
Klop het mengsel tot zich zachte pieken vormen. Bedek de kom met clingfilm. Laat het mascarpone-mengsel zeker 1 uur koelen.

Halveer de aardbeien.
Meng in een ruime kom de aardbeien en 2 eetlepels suiker.
Sprenkel er de balsamico-siroop over uit.
Schep de aardbeien voorzichtig om.
Laat de siroop een half uur intrekken. Schep de aardbeien tussentijds nog een paar keer om.

Verdeel de aardbeien over 6 schaaltjes en bedek ze met een laagje mascarpone-mengsel.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________