R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BALSAMICO-AARDBEIEN MET MASCARPONE EN PISTACHENOOTJES
dessert, 4 p., Nederland






500 g aardbeien
250 g mascarpone
3 el balsamico-azijn
3 el suiker
4 el pistachenoten, gedopt en grof gehakt
1 vailllestokje

voor de garnering:
poedersuiker
blaadjes munt


Bereiding

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het vruchtvlees in vieren.
Doe de stukjes aardbei in een ruime kom. Voeg de suiker en de balsamicoazijn toe en schep de aardbeien om tot ze gelijkmatig met de suiker en balsamico bedekt zijn. Laat de aardbeien in de koelkast ca 45 minuten marineren.

Doe de mascarpone in een kom. Schraap het vanillezaad uit het vanillestokje en voeg het toe. Mix de mascarpone tot die losser van substantie is en de vanillezaadjes er regelmatig over verdeeld zijn. Is de substantie (nog) te stevig naar je zin, voeg dan een scheut(je) melk toe en mix nog even.

Neem 4 bordjes en maak ze op met de mascarpone, de balsamico-aardbeien en de pistachenootjes.

Ganeer het dessert met poedersuiker en blaadjes verse munt.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________