![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | f |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BAKA BANA MET PINDASAUS
bijgerecht, snack,
4 p.,
Suriname
![]() 2 rijpe bakbananen (plantains) 125 g zelfrijzend bakmeel 1 à 2 tl suiker 2 dl koolzuurhoudend water zonnebloemolie 1 tl zout verder: pindasaus Bereiding Maak eerst de pindasaus/satésaus die over de bakbananen gaat. Klik hier voor het recept. Verwijder de schil van de bakbananen. Snijd de bananen in dunne plakken: ca 1/2 cm dik en 10 cm lang. Doe het koolzuurhoudend water in een ruime kom en klop er met een garde geleidelijk het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het zout door. Het beslag moet tamelijk dik maar voeibaar zijn. Voeg extra water toe als het te dik is en zelfrijzend bakmeel als het te dun is. Verhit zoveel olie in een wok of pan als nodig is om er de plakken banaan in te kunnen frituren (175 à 180 C). Haal een paar plakken banaan door het beslag - zorg dat ze er helemaal met bedekt zijn - en laat overtollig beslag afdruipen. Frituur de gecoate plakken banaan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Neem de plakken met een schuimspaan uit de olie, leg ze op een met keukenpapier bedekt bord en frituur de volgende "batch". Laat de plakken banaan niet tegelijk maar één voor één in de olie zakken, zo voorkom je dat ze aan elkaar gaan plakken. Schik de gefrituurde bakbanaanplakken op een schaal of bordjes. Schep op iedere plak, verdeeld over de lengte, een warme eetlepel pindasaus en strijk die in een egaal laagje uit. Als snack worden baka bana gewoonlijk uit de hand gegeten. Warm serveren. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |