R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BAILEYS IRISH CREAM CHOCOLATE CHIP CHEESECAKE
Ierland

voor de bodem:
1/2 kop getoaste pecannoten, geplet
2 koppen chocoladekoekjes, verkruimeld
1/4 kop suiker
6 el gesmolten boter

voor de vulling:
1000 g roomkaas, op kamertemperatuur
1 2/3 kop suiker
5 eieren, kamertemperatuur
1 kop baileys Irish cream
1 el vanille
1 kop halfzoete chocoladechips (semi-sweet)

voor de topping:
1 kop gekoelde (slag)room
2 el suiker
1 tl instant koffiepoeder
chocolade krullen



Bereiding


Verwarm de oven voor (160 C).

Meng de ingrediënten voor de bodem.
Druk het mengsel in een springvorm van 22 1/2 cm uit tot een bodem en een rand (ca 3 cm).
Bak de bodem en rand 7 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe de roomkaas in een kom en voeg terwijl je mixt geleidelijk de suiker toe. Voeg als die door de roomkaas opgenomen is één voor één de eieren toe. Mix steeds even na ieder toegevoegd ei.
Voeg de Bailey's en de vanille toe en en mix tot ook die in de massa opgenomen zijn.
 
Verdeel de helft van de chocoladechips over de voorgebakken bodem, spreid er het roomkaasmengsel over uit en dáárop de rest van de chocoladechips.

Zet de cheesecake in de oven en stel de baktijd in op 1 uur en 20 minuten. Bij het verstrijken van de baktijd moet de cheesecake goudbruin van kleur zijn en veerkrachtig in het midden. Verleng de tijd indien nodig.

Zet vooraf een pan water onder in de oven zodat de atmosfeer vochtig blijft en de cheesecake niet uitdroogt.

Laat de cheesecake helemaal afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en instant - koffiepoeder en spreid het mengsel over de afgekoelde cheesecake uit.

Garneer de taart met chocoladekrullen.

Serveer de cheesecake niet voordat die een dagin de koeling heeft gestaan.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________