![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Ierland voor de bodem: 1/2 kop getoaste pecannoten, geplet 2 koppen chocoladekoekjes, verkruimeld 1/4 kop suiker 6 el gesmolten boter voor de vulling: 1000 g roomkaas, op kamertemperatuur 1 2/3 kop suiker 5 eieren, kamertemperatuur 1 kop baileys Irish cream 1 el vanille 1 kop halfzoete chocoladechips (semi-sweet) voor de topping: 1 kop gekoelde (slag)room 2 el suiker 1 tl instant koffiepoeder chocolade krullen Bereiding Verwarm de oven voor (160 C). Meng de ingrediënten voor de bodem. Druk het mengsel in een springvorm van 22 1/2 cm uit tot een bodem en een rand (ca 3 cm). Bak de bodem en rand 7 à 10 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de roomkaas in een kom en voeg terwijl je mixt geleidelijk de suiker toe. Voeg als die door de roomkaas opgenomen is één voor één de eieren toe. Mix steeds even na ieder toegevoegd ei. Voeg de Bailey's en de vanille toe en en mix tot ook die in de massa opgenomen zijn. Verdeel de helft van de chocoladechips over de voorgebakken bodem, spreid er het roomkaasmengsel over uit en dáárop de rest van de chocoladechips. Zet de cheesecake in de oven en stel de baktijd in op 1 uur en 20 minuten. Bij het verstrijken van de baktijd moet de cheesecake goudbruin van kleur zijn en veerkrachtig in het midden. Verleng de tijd indien nodig. Zet vooraf een pan water onder in de oven zodat de atmosfeer vochtig blijft en de cheesecake niet uitdroogt. Laat de cheesecake helemaal afkoelen. Klop de slagroom met de suiker en instant - koffiepoeder en spreid het mengsel over de afgekoelde cheesecake uit. Garneer de taart met chocoladekrullen. Serveer de cheesecake niet voordat die een dagin de koeling heeft gestaan. |